Două facultăți din Timișoara se extind cu bani europeni. Ce valoare are...

Două facultăți din Timișoara se extind cu bani europeni. Ce valoare are contractul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-125140581">

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest şi Universitatea de Vest au semnat astăzi contractul de finanţare pentru proiectul „Extindere spaţii de învăţământ existente pentru Facultatea de Arte şi Design şi Facultatea de Muzică şi Teatru”, care constă în construirea unor noi corpuri de clădire în zona Oituz. Proiectul are o valoare de peste 4 milioane de euro, din care peste 3,9 milioane de euro reprezintă o finanţare nerambursabilă, de noile spaţii, care vor cuprinde, printre altele, săli de expoziţie şi de creaţie, ateliere şi laboratoare, săli de curs şi o sală multimedia, urmând să beneficieze peste o mie de studenţi ai celor două facultăţi.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, consideră că acest proiect este unul de regenerare urbană, căci zona Oituz este într-o reaşezare din punct de vedere al dezvoltării urbane.

Proiectul este finanţat prin axa Regio – POR 2014-2020 care vizează îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale şi creşterea relevanţei învăţământului universitar, şi are o perioadă de implementare de 46 de luni.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 374 de proiecte, în valoare totală de 466,77 milioane euro, din care 376,72 milioane euro valoarea finanţării nerambursabile.În total, în regiune au fost depuse 909 proiecte, în valoare de 1.501,97 milioane euro, cu o valoare a finanţării nerambursabile de 1.299,03 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.