Mezzosoprana Aura Twarowska este invitata specială a concertului dedicat memoriei maestrului Remus...

Mezzosoprana Aura Twarowska este invitata specială a concertului dedicat memoriei maestrului Remus Tașcău

0
DISTRIBUIȚI
Mezzosoprana Aura Twarowska este invitata specială a concertului dedicat memoriei maestrului Remus Tașcău

Corul „Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de prof. dr. Lucian Onița, va prezenta marți, 26 februarie 2019, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” un concert coral extraordinar dedicat memoriei maestrului Remus Tașcău.

La împlinirea a cinci ani de la „marea despărțire” (22 februarie 2014), renumitul cor lugojean dorește să aducă un pios omagiu celui care a fost cel mai longeviv dirijor al său.

Maestrul Remus Taşcău s-a născut la data de 7 noiembrie 1944, în localitatea Margina, judeţul Timiş.


În anul 1967 a absolvit Conservatorul de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, avându-i ca profesori pe Tudor Jarda, Dorin Pop, Liviu Comes, Dan Voiculescu, Romeo Ghircoiaşu ş.a.

„Începând cu anul 1968, timp de 45 de ani, maestrul Remus Taşcău a fost la conducerea celei mai prodigioase și mai faste perioade, din istoria de peste 200 de ani, a celui mai vechi cor din România. Demn urmaş al unor dirijori care au marcat evoluţia cântului coral românesc lugojean (Iosif Czegka, Ion Vidu, Filaret Barbu şi Dimitrie Stan), Remus Taşcău a atins culmile perfecţiunii interpretative, confirmate prin decernarea unor prestigioase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale. Moștenirea cultural-artistică lăsată de maestrul Remus Tașcău Lugojului este una inestimabilă, de aceea avem obligația, noi, cei care i-am fost alături, să o prețuim, să o păstrăm și să o cultivăm la adevărata sa valoare“, spun organizatorii evenimentului.

Programul concertului va cuprinde lucrări semnate de compozitorii Erasmus Widmann, Orlando di Lasso, Pierre Passereau, Anton Pann, Ioan D. Chirescu, Gheorghe Popescu Brănești, Gavriil Musicescu, Gheorghe Cucu, Nicolae Ursu, Ion Vidu, Nicolae Gisca, Alexandru Pașcanu și Wolfgang Amadeus Mozart.

Mezzosoprana Aura Twarowska este invitată specială a acestui eveniment, la care se vor decerna diplome de excelență unor vechi membri ai corului, retrași din activitate. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.