PMP Timiș critică bugetul de stat pe 2019: Județul este lăsat fără...

PMP Timiș critică bugetul de stat pe 2019: Județul este lăsat fără bani de investiții

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PMP Timiș, deputatul Cornel Sămărtinean, critică bugetul de stat pe anul 2019. Prin intermediul unui comunicat de presă transmis astăzi, deputatul atrage atenția asupra faptului că Guvernul PSD-ALDE lăsa Timișul fără bani de investiții și în acest an.

„Legea bugetului de stat pe anul 2019 ar trebui să reprezinte cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României. De abia în data de 31 ianuarie Ministerul Finanțelor Publice a postat în dezbatere publică pe site o proiecție a bugetului de stat, acesta fiind, de altfel, singura varianta până acum. În conformitate cu această proiecție, constat din păcate că și în anul 2019, judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE. Nici în anul 2019 nu există alocat niciun leu pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord din Timişoara în condițiile în care Ministerul Transporturilor are alocat un buget pe anul 2019 în creștere cu 54,9% față de anul pentru 2018.


Nu există niciun leu alocat pentru demararea lucrărilor construcției Institutului Regional de Oncologie, niciun leu alocat pentru finalizarea noului corp de clădire al Spitalului de copii Louis Turcanu, niciun leu alocat pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate pentru Clinica de Mari Arși, în condițiile în care Ministerul Sănătății are alocat în 2019 un buget în creștere cu 64,6%”, a declarat Cornel Sămărtinean.

De asemenea, liderul PMP Timiș a mai anunțat că, la fel ca în anii precedenți, va depune în comisiile de specialitate și va susține în plenul reunit al Parlamentului României mai multe amendamente.

„Coaliția PSD -ALDE continuă să mintă și să sfideze locuitorii Timișoarei și ai județul Timiș. După cum arată acest proiect de buget în anul 2019 județul Timis lipsește din nou din lista de investiții. Acest guvern nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă faptul că Timișoara – capitală culturală europeană și județul Timiș, sunt mai importante pentru accesul spre Uniunea Europeană decât Alexandria și judeţul Teleorman. Având în vedere această situație,voi depune și în acest an, la fel ca și în anii precedenți în comisiile de specialitate și voi susține în plenul reunit al Parlamentului României amendamentele care constituie prioritățile municipiului Timișoara și ale județului Timiș. După șase ani de insistențe și demersuri legislative din partea mea ca parlamentar de Timiș, Guvernul PSD-ALDE a binevoit să aloce pentru finalizarea execuţiei lucrărilor la șoseaua de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timişoara, cod obiectiv 718, suma de 454.358.000 lei, sumă prevăzută în anexa Ministerului Transporturilor”, a precizat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.