Un fost procuror celebru din Timișoara, avocatul ”chirurgului” italian cu opt clase

Un fost procuror celebru din Timișoara, avocatul ”chirurgului” italian cu opt clase

0
DISTRIBUIȚI

Falsul chirurg italian a fost reținut, aseară, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat de către polițiștii Secției 4 din Capitală. Acesta este suspect pentru înșelăciune și e vizat de ancheta in rem privind exercitarea fără drept a unei profesii.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost adus, a fost reținut, miercuri seară, el fiind suspect de înșelăciune. Italianul a fost audiat, miercuri, câteva ore, el fiind vizat și de ancheta in rem privind exercitarea fără drept a profesiei de medic.

Comisarul-șef de poliție Ionuț Dana a declarat, în cursul serii de miercuri, că falsul chirurg este suspect într-un dosar de înșelăciune, care a fost ulterior reunit cu cel în care se verifică dacă a exercitat profesia fără drept. Totodată, polițiștii au adrese de la autorități din mai multe țări, care arată că italianul a fost cercetat sau condamnat pentru fapte similare.

Potrivit comisarului-șef, Poliția a primit mai multe răspunsuri de la autoritățile din Uniunea Europeană.


Potrivit unor surse apropiate anchetei, chirurgul fals italian este cercetat și în Marea Britanie, pentru fapte similare.

„Avem mai multe adrese, răspunsuri primite de la autoritățile din UE cu privire la faptul că a fost cercetat sau condamnat pentru fapte similare. Aceste documente trebuie analizate. (…) În cursul zilei de ieri (marți, n.r.), am primit altă corespondență, de unde am tras concluzia că această persoană trebuie chemată și audiată. (…) Tot în cursul zilei, a fost dat în consemn. (…) A fost emis mandat de aducere”, a mai spus sursa citată.

Italianul a avut ca avocat pe fostul procuror timișorean Ciprian Nastasiu, care a declarat, după audieri, că Ministerul Sănătății ar fi validat diploma obținută de Politi în Kosovo și că nu se poate spune despre clientul său că este un fals doctor.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară, fiind descoperit în trenul București – Budapesta.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulţi ani că e medic și a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.