75% din locurile în clasele pregătitoare din Timiș, ocupate. Lista școlilor unde...

75% din locurile în clasele pregătitoare din Timiș, ocupate. Lista școlilor unde s-a depășit capacitatea

0
DISTRIBUIȚI

Înscrierile în clasa pregătitoare sunt în toi, părinții mai având la dispoziție doar câteva zile pentru a-și da copiii la școala preferată. Inspectoratul Școlar Timiș informează că până ieri au fost depuse 4.637 de cereri, dintre care 678 în școli aflate în altă circumscripție. În total, în școlile din județ sunt disponibile 6.150 de locuri în 279 de clase zero.

Deși prima etapă de înscrieri în învățământul primar se finalizează în data de 22 martie, în unele școli din județul Timiș s-a depășit deja capacitatea locurilor alocate. Reprezentanții unităților de învățământ sunt nevoiți, potrivit legislației, să-i primească pe toți copiii aflați în zona de circumscripție, astfel că numărul claselor va fi suplimentat, cel mai probabil.

Într-o astfel de situație se află Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, fiind depuse 120 de cereri pe 100 de locuri, Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon” din Timișoara – 30 cereri pe 25 de locuri, Școala Gimnazială Nr.


19 „Avram Iancu” – 138 de cereri pe 125 de locuri, Școala Gimnazială Nr. 24 – 189 de cereri pe 150 de locuri, Școala Gimnazială Nr. 30 – 203 cereri pe 150 de locuri sau Școala Gimnazială Dumbrăvița – 83 de cereri pe 75 de locuri.

Prima etapă de înscriere în învățământul primar se desfășoară până în data de 22 martie. Părinții copiilor care urmează să meargă în clasa pregătitoare pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08.00 – 18.00.

Vineri, 29 martie, vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale Inspectoratului Școlar Timiș listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere. A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, ISJ Timiș va centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ. De asemenea, va fi soluționată orice altă situație privind înscrierea în învățământul primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.