Angajații Timpark și Horticultura, obligați să iasă, ca în timpul comunismului, la...

Angajații Timpark și Horticultura, obligați să iasă, ca în timpul comunismului, la muncă patriotică, să măture străzile Timișoarei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Angajații Timpark și Horticultura s-au întors, astăzi, în timp cu aproape 30 ani, fiind scoși forțat de administrația Robu să măture străzile Timișoara pline de gunoiae penntru că noul operator care se va ocupa de salubrizare nu începe activitatea înainte de Paște.

La ora 8, cei care se ocupă de parcări sau au chiar studii superioare au fost convocați pe bulevardul Michelangelo unde li s-au împărțit mături și lopeți noi cu etichetă. Jenați de postura în care au fost puși de administrația orașului, unii dintre ei au încercat să-și acopere fețele, unul dintre ei măturând cu cagula pe față.

”Domnul primar a decis. Din câte am înțeles, zece zile de muncă voluntară, curățenie de primăvară. Nu mergem pe traseu, nu dăm amenzi”, ne-a spus unul dintre angajații Timpark, înarmat cu o lopată nou-nouță. Un altul s-a enervat că este filmat și a aruncat cu nisip spre cameră.

Cum muncitorii s-au oprit la un moment dat, a apărut șeful de formație, extrem de agitat că am întrebat ce fac angajații Timpark. ”Chiar nu vedeți? Asta este o întrebarea absolut tautologică pentru un intelectual. Vedeți că oamenii mătură străzile. De ce fac? Ca să fie curat. Dacă nu ați arunca mucurile de țigară ar fi mai curat. Ar trebui să puneți mâna să faceți curățenie”, ne-a reproșat pe un ton care amintea de ședințele PCR , bărbatul cu păr alb care i-a adunat pe muncitori și i-a împărțit pe străzi ca să adune gunoiul. Oamenii au plecat să măture chiar dacă nu le-a convenit și cereau să vină și televiziunile să vadă ce sunt obligați să facă.

În Piața Victorie, femeile de la Horticultura măturau de zor dalele sub atenta supraveghere a directorului Drăgilă care imediat a apărut să ne spună ”lăsați oamenii domnu ziarist. Ne facem treaba”. Chiar dacă este perioada de amenajare a spațiilor verzi, muncitorii trebuie să se ocupe de măturat, Drăgila explicându-ne că ”oamenii aruncă pe jos. Uitați ce e pe stradă. Mai înainte am măturat și în spate unul a aruncat pe joc un muc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.