Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese: trupa Persona revine în fața...

Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese: trupa Persona revine în fața publicului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Trupa Persona în 2019. Foto: Laura Ardelean

Formația Persona va susține un concert mult așteptat de fani, sâmbătă 16 martie, la Capcana, cu începere de la ora 21.

Trupa s-a format în anul 2003, numele formației fiind inspirat de filmul omonim al regizorului suedez Ingmar Bergman. Primul recital al tânărului grup s-a desfășurat la mijlocul acelui an, în luna iunie, în incinta acum defunctului club Lemon. Primele „demo”-uri („Home in the Arms”, „Computer Breakdown”, „Ride on Love Street” şi „Momentary Lack of Passion”) au fost înregistrate la mijlocul anilor 2000 şi au fost bine primite de publicul din întreaga ţară. Cu ocazia primului concert acustic al celor de la Persona – desfăşurat la un alt local de atunci dispărut, Jazz Club Pod 16 – băieţii au demonstrat, dacă mai era cazul, că formaţia a avut toate atuurile pentru a deveni un nume de referinţă în scena rock naţională, stilul abordat de timişoreni fiind unul cu mult „lipici“ pentru urechile amatorilor de rock.


Cu acea ocazie n-au lipsit nici preluările inedite, remarcabile fiind cele din repertoriul Sonic Youth sau Black Rebel Motorcycle Club, dar mai ales a reorchestrării hitului „Raindrops keep falling in my head“, una dintre superbele piese din repertoriul lui B. J. Thomas.

Persona, la Revolution Festival. Foto: Dănileț Florin

Urmarea firească a activităţii celor de la Persona a fost lansarea albumului „Suburbia Afterlife”. Albumul a fost înregistrat în Timişoara şi masterizat în Germania. După trei ani de pauză, anul trecut trupa a revenit în atenția fanilor cu un concert susținut în cadrul Revolution Festival și a înregistrat piesa „Miscommunication” în incinta magazinului U-Man pentru compilația „Made in TM”. Tot anul trecut, formația a lansat un videoclip, piesa 100 Lies având parte de o poveste realizată de cei de la Electronic Resistance. Trupa Persona este formată din Gaben (voce/chitări), Coco (bass), Horațiu (tobe), Vlad (synths) și DJ Mack (turntables). Biletele pentru acest concert costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.