Nicolae Robu le răspunde „cabliștilor”: „Ne-au sfidat mai bine de zece ani...

Nicolae Robu le răspunde „cabliștilor”: „Ne-au sfidat mai bine de zece ani și se mai și victimizează” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

 

Nicolae Robu a ținut, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, să le răspundă „cabliștilor” care, ieri, au acuzat Primăria Timișoara că „nu are un plan de dezvoltare a rețelei subterane”.

„Credeți că pentru mine este confortabil să fac ceea ce am făcut? Dacă am simțit că trebuie să pun mâna pe ghilotină, nu m-am dat la o parte. Nu numai că acești operatori ne-au sfidat de mai bine de zece ani, dar văd că se mai și victimizează, în loc să tacă și să facă. Încearcă să spună că primăria ar fi trebuit să le realizeze rețea. Nu este niciun oraș în care primăria să aibă rețea de canalizație pentru tuburi. Cum am dat și noi dreptul de folosire a domeniului public să se construiască, au dat și alții, cu condiție de retur, că după 20 de ani rămâne bunul public”, a precizat edilul.

De asemenea, Nicolae Robu a prezentat mai multe hărți cu privire la situația canalizațiilor subterane ale unor operatori, precizând că este plin orașul de astfel de rețele de tubulatură, iar proprietarii cablurilor trebuie doar să le mute.

„Este plin orașul de rețele de tubulatură subterană pentru cabluri, proprietate a Rcs–Rds, inclusiv în centrul istoric, în cartiere, peste tot.


Pe această hartă putem vedea alte rețele ale Telekom și STPT. STPT are 55 de kilometri, pentru că la diverse lucrări s-a realizat și tubulatură. Iată câte posibilități de a duce în subteran ar exista. În tot centrul istoric, unde am avut noi lucrări de reabilitare și refuncționalizare pe fonduri europene, e plin de tubulatură. De ce nu sunt duse toate cablurile prin tubulaturile existente și să fi rămas doar câteva acolo unde să zicem că încă nu avem tubulatură? Credeți că eu aș fi luat ghilotina dacă lucrurile stăteau astfel? Nimic nu s-a făcut. De ce? Pentru că acești operatori doresc doar profit maxim, dar ei nu vor să facă și cheltuieli, pentru că a aduce cablurile din aer în pământ costă. Eu am făcut să-i coste mai puțin, pentru că operația de tăiere am făcut-o pe gratis. Eu pot face voluntariat dacă doresc să le fie mai ușor”, a glumit Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că, potrivit legii, proprietarii de tubulație subterană au obligativitatea de a găzdui și firele altor operatori autorizați.

Edilul consideră că nu are de ce să fie amendat de Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Timiș pentru că s-a urcat pe stâlp pentru a tăia un cablu, afirmând că era în timpul său liber.  “Nu știu de ce să fiu amendat, că nu am făcut instructaj de lucru la înălțime? Eram în timpul meu liber și mi-a venit să urc la înălțime. Eu am crezut că se subînțelege că sunt în timpul meu liber, dacă eram în timpul programului, mă amenda ITM”, a adăugat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că, în acest moment, nu se mai taie cabluri aeriene, pentru că a observat că operatorii s-au mobilizat și lucrează la ducerea firelor în subteran. “Dar dacă nu se înțelege că nu mai există toleranță, se va tăia. Un cablu singur am tăiat eu în acea seară, simbolic, a fost expresia hotărârii ferme. A fost o scăpare (n.r. faptul că Inspectoratul Școlar Timiș a rămas fără Internet), nu am primit informația că ziua următoare se desfășura simularea examenului de Bacalaureat. Nu a fost nimic atât de grav cum s-a prezentat, dar e cazul să ne cerem scuze, că răul acela cât a fost în realitate s-a produs”, a precizat edilul-șef.

1 COMENTARIU

  1. Îşi pune cumva cenuşă peste casca de protecţie spre a apăra când nu-i nimic de apărat?
    Unde putem dona pentru baterii la laser pointer-ul cu care se joacă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.