S-a dat startul campaniei de curățenie înainte de Paști, la Timișoara. Când...

S-a dat startul campaniei de curățenie înainte de Paști, la Timișoara. Când trebuie să scoateți gunoiul pe stradă

0
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea a dat startul, astăzi, obișnuitei campanii de curățenie de primăvară, care de această dată a fost și „botezată”, fiind numită „Timișoara curată”. Astfel, timp de zece zile vor fi organizate activități de ridicare a deșeurilor de pe străzile orașului, conform unui grafic stabilit. Reprezentanții Poliției Locale Timișoara le atrag atenția cetățenilor să respecte graficul și să nu scoată gunoi pe străzi după datele la care sunt programați pentru că riscă amenzi drastice.

„Pe lângă activitățile zilnice de verificare a modului în care timișorenii gestionează problema deșeurilor, vor fi efectuate acțiuni punctuale pe străzile aflate în grafic, după datele la care este programată ridicarea resturilor. Scoaterea deșeurilor după aceste date menționate în tabel este considerată abandon, sancțiunile pentru astfel de fapte fiind cuprinse între 500 lei, conform HCL 371/2007 modificată, și 2000 lei, conform Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor”, au arătat reprezentanții instituției.

Poliția Locală Timișoara mai informeaz că oamenii legi vor acționa în continuare și în această perioadă pentru prinderea celor care aruncă gunoaie pe domeniul public și astfel formează rampe clandestine de deșeuri, precum și a celor care aruncă resturi alimentare și nealimentare pe jos, precum ambalaje, chiștoace de țigări sau coji de semințe.

„Poliția Locală atrage din nou atenția că se sancționează aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, scuipatul de semințe, precum și orice alte deșeuri.


Totodată, cetățenii pot sesiza în continuare nereguli privind abandonarea deșeurilor la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Vezi AICI când se ridică gunoiul pe strada ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.