Autostrada Timișoara – Belgrad, adusă din nou în discuție. Ministrul Finanţelor: Este...

Autostrada Timișoara – Belgrad, adusă din nou în discuție. Ministrul Finanţelor: Este un deziderat major pentru ambele ţări

0
DISTRIBUIȚI

Construcţia unei autostrăzi între Belgrad şi Timişoara este un deziderat major şi va creşte calitatea vieţii românilor şi sârbilor, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei.

În marja reuniunii anuale a Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de la Sarajevo, Teodorovici a avut o întrevedere, miercuri, cu prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabic.

Cei doi demnitari au avut o discuţie aplicată privind nevoia construcţiei autostrăzii Belgrad – Timişoara, un deziderat major pentru ambele ţări.


„Realizarea acestui obiectiv va fi un câştig pentru ambele naţiuni. Această arteră va creşte calitatea vieţii românilor şi a sârbilor. De asemenea, pe lângă beneficiile consistente pentru dezvoltarea economică a celor două ţări, această iniţiativă va reprezenta şi un pas important în procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană”, a precizat Teodorovici.

În perioada următoare, miniştrii Finanţelor şi Transporturilor din România şi Serbia se vor întâlni pentru a discuta detaliile construcţiei autostrăzii Belgrad – Timişoara.

Autorităţile din cele două ţări discută de mai mulţi ani posibilitatea implementării acestui proiect, care se află momentan în faza de selectare a unei firme pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.