Sorin Grindeanu anunță „revoluția industrială” care va aduce 250.000 de noi locuri...

Sorin Grindeanu anunță „revoluția industrială” care va aduce 250.000 de noi locuri de muncă și investiții de peste 5 miliarde de euro în România: „Licitația 5G va avea loc în toamnă”

1
DISTRIBUIȚI

Licitația pentru licențele 5G va avea loc în toamnă, introducerea noii tehnologii în comunicațiile mobile echivalând cu o nouă revoluție industrială, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

„Undeva în toamnă, dacă desfăşurarea va fi cea stabilită de noi şi dacă se va mai umbla la anumite lucruri care pot fi reglate pe parcurs, vom putea să ţinem această licitaţie. Să ştiţi că pornind de la strategie, am vrut şi au lucrat, dincolo de partea privată şi partea guvernamentală, care nu au fost doar ANCOM şi Ministerul Comunicaţiilor, şi multe alte ministere”, a declarat Sorin Grindeanu.

Președintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii spune că de implementarea tehnologii 5G, nu vor benefica doar comunicaţiile, ci multe alte domenii, de la sectorul de servicii, la finanţe, agricultură, transporturi.

„Toate aceste lucruri, combinate, 5G cu Internet of Things, vor duce la o nouă revoluţie industrială.


Implementarea 5G, pe toate studiile făcute de piaţă, va duce la crearea a în jur de 250.000 de locuri de muncă. Vorbim de industrii inteligente, care vor creşte ca cifră de afaceri, acum sunt în jur de 3,7 miliarde în România şi se vor duce până la 9 miliarde. Sunt investiţii care vor fi făcute pentru implementarea 5G pe studii private, undeva până în 2023 – 2024, în jur de 9 miliarde, dintre care 1,5-1,6 în domeniul comunicaţiilor. Diferenţa este în toate celelalte industrii de care aminteam mai devreme, pentru că toate aceste lucruri conectate, dincolo de tehnologii, de internetul lucrurilor, vor duce la o nouă revoluţie industrială”, a spus Sorin Grindeanu.

Grindeanu a vorbit în interviu și despre trecerea cablurilor în subteran, una dintre temele de discuție în momentul când România a aderat la UE și mai nou subiect controversă în Timișoara și nu numai. „Ceea ce ne interesează este ca utilizatorul să nu fie afectat. Când am fost viceprimar în Timişoara, între 2008 şi 2012, am dat o Hotărâre de Consiliu local, în 2009 şi 2010, ca pe un anumit calendar, începând cu zona centrală spre periferie, reţelele să fie îngropate. Acest lucru depinde de la caz la caz deoarece unele oraşe şi-au dezvoltat aceste reţele subterane de date, iar altele nu. De aceea diferă abordarea. Noi ne-am oferit în a fi mediatori între autorităţile locale şi operatori pentru ca un calendar cât se poate de realist, convenit între operatori şi autorităţile locale, să poată fi implementat”, a mai spus fostul prim-ministru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.