Departamentul pentru Situații de Urgență despre pacienta transferată de la Timișoara la...

Departamentul pentru Situații de Urgență despre pacienta transferată de la Timișoara la Viena: Familia a suportat combustibilul ambulanței și rovinieta, în jur de 800 de lei

1
DISTRIBUIȚI

UPU judetean

Ies la iveală noi informații în cazul femeii cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului, care luni a fost transferată de la Spitalul Județean Timișoara la o clinică din Viena după ce familia a fost nevoită să suporte din buzunarul propriu combustibilul necesar ambulanței.

Departamentul pentru Situații de Urgență a arătat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că Raed Arafat, care este șeful DSU, a dispus ca pacienta cu arsuri, pe care le-a suferit în timpul unei explozii, să fie transportată către Spitalul General AKH din Viena folosind o ambulanță de tip TIM (Terapie Intensivă Mobilă) aparținând SMURD Timiș, cu un echipaj format din medic specialisit în medicină de urgență, asistent, medic rezident și paramedici

„Referitor la modalitatea de transport al pacientei, această decizie a fost luată ținând cont de existența autostrăzii care asigură un transport rapid în condiții de siguranță, așa cum s-a practicat și în cazul transferului pompierului de la Timișoara la Spitalul AKH din Viena, acum câteva săptămâni.


Timpul parcurs cu ambulanța SMURD este similar cu timpul care se parcurge între București și Bruxelles folosind un avion de militar pentru acest tip de caz. Dacă pacienta se afla de exemplu la un spital din București sau în alta parte a țării, cu siguranță transportul s-ar fi făcut cu avionul”, a explicat DSU.

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență a oferit detalii și legate de costurile suportate de familie.

„În ceea ce privește costurile de transport, singurele costuri care au fost suportate de familie au fost cele ale combustibilului necesar în afara teritoriului țării și a rovinietei, un cost ce însumează aproximativ 800 lei. Pentru astfel de misiuni, în afara teritoriului României, la ora actuală, nu există o posibilitate de decontare legală a acestor cheltuieli. Costul total a transportului cu ambulanța de terapie intensivă mobilă se poate ridica la câteva mii de euro, dacă luam în considerare tarifele practicate de serviciile de ambulanță private. În situații similare, aceste costuri au fost suportate fie de aparținătorii pacienților, fie de angajator în cazul accidentelor de muncă sau prin diferite ONG-uri precum Fundația pentru SMURD sau alte fundații menite să sprijine astfel de cazuri cu pacienți aflați în astfel de situații”, a detaliat DSU.

1 COMENTARIU

  1. Dar pt dl senator care pt o enterocacare a fost transferat cu ELICOPTERUL de la Iasi la Bucuresti in valoare de 4.400 euro s-au gasit banii? In tara asta daca esti senator/deputat ai dreptul la ce vrei Tu !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.