După amenda primită pentru mizerie, Primăria Timișoara a început spălarea străzilor din...

După amenda primită pentru mizerie, Primăria Timișoara a început spălarea străzilor din cartiere

0
DISTRIBUIȚI

Premieră pe străzile din cartierele Timișoarei. Primăria Timișoara a luat o decizie radicală după amenda în valoare de 20.000 de lei primită de Brantner, noul operator de salubrizare stradală, pentru mizeria din oraș.

Așa cum a anunțat încă de săptămâna trecută Primăria Timișoara, începând de astăzi, noul operator de salubrizare stradală a trecut și la spălarea străzilor din cartiere și la curățarea gunoiului aflat pe lângă borduri. Nicolae Robu susține că unii timișoreni spun că nu s-a mai acționat în acest mod chiar și de 30 de ani.

„Am demarat o campanie de curățare pe lângă borduri și spălare în cartiere. Este o planificare făcută și firma Brantner a început deja să facă lucrul acesta și cetățenii se miră spunând că nu-și mai aduc aminte, unii spun de 30 de ani de când în cartiere, între blocuri, nu s-a intrat să se facă o astfel de curățenie, să se curețe între borduri și să se și spele acele spații”, a afirmat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara.

Primarul Timișoarei spune că au început să se vadă și primele efecte după ce polițiști locali în civil stau la pândă în preajma locurilor în care se formează rampe clandestine de gunoi.


Deocamdată, un singur timișorean a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a aruncat un obiect de mobilier pe domeniul public.

„Mergem mai departe cu campania Timișoara curată. Timișoara va deveni oraș model de oraș curat, progresele sunt foarte mari, dar încă este mult de lucru. Săptămâna trecută, am dat dispoziție poliției locale să facă permanență cu polițiști în civil unde este de așteptat să se depună gunoaie în mod clandestin. Se pare că s-au speriat cei care erau amatori de așa ceva, a fost și o minivacanță la mijloc, nu tragem concluzii pripite. Un singur cetățean, la intersecția străzilor Teiului cu Brândușei, a fost amendat cu 1.000 lei, după ce s-a descotorosit de un obiect de mobilier. Vreau să le transmit timișorenilor să nu mai depună gunoaie altfel decât este stabilit prin regulile noastre de salubrizare. De acum n-o să scape nimeni. 1.000 de lei trebuie plătit minim pentru o astfel de faptă, vrem ca orașul să fie curat, vrem ca cetățenii civilizați să nu ajungă să suporte disconfort creat de grămezile de gunoi produse de cei necivilizați. Vrem ca toată lumea să se civilizeze. Odată așezați în Timișoara, cei care vin în oraș trebuie să respecte exigențele unui oraș frumos cum este Timișoara”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, continuă și campania de montare de camere de supraveghere în locurile în care se formează deseori rampe clandestine de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.