Cinci irakieni călăuziţi de un cetăţean sârb, opriţi după ce au intrat...

Cinci irakieni călăuziţi de un cetăţean sârb, opriţi după ce au intrat ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – judeţul Timiș au depistat cinci cetățeni irakieni care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetățean sârb.

„În data de 30.06.2019, în jurul orei 04.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Cruceni – judeţul Timiș au oprit pe comunicația DN 59B, în apropierea localității de frontieră Cruceni, un autoturism marca Renault Clio, înmatriculat în Serbia, condus de un cetățean sârb. Polițiștii de frontieră au depistat în interiorul mijlocului de transport cinci persoane care nu vorbeau limba română, nu îşi justificau prezenţa în zonă, care au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări.


Cu ocazia verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, trei adulți și doi minori cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţean sârb, K. D., şi are 45 de ani. Cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului sârb”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea luării măsurilor legale care se impun. De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentată cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalui Timiș a acceptat cererea și a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.