Lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara – Moșnița Nouă a...

Lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara – Moșnița Nouă a intrat în licitație publică

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a venit, astăzi, cu noi vești legate de una dintre cele mai importante investiții. Astfel, reprezentanții instituției anunță că lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara – Moșnița Nouă a intrat în licitație publică.

Lucrarea are o valoare estimată de 30 de milioane de lei, fără TVA, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul Consiliului Județean Timiș, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

„Suntem în linie dreaptă cu această investiție. Licitația este direct pentru execuția lucrării, întrucât am realizat deja proiectul tehnic.


Ca estimare, în cazul în care nu vom avea parte de contestații, se va putea lucra chiar din această toamnă. Investiția a întârziat mult, pierdută prin contestații aberante, dar acum suntem la un singur pas important înainte de a vedea utilajele pe șantier”, a afirmat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean.

În cadrul acestui proiect vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. De asemenea, vor fi plantați peste 1000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. Totodată, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

Drumul va fi modernizat și lărgit pe o lungime de 4.1 km. Conform documentației, termenul de execuție maxim acceptat este de nouă luni. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.