Peste 100 de polițiști arădeni, mobilizați în minivacanța de Sfânta Maria. Ce...

Peste 100 de polițiști arădeni, mobilizați în minivacanța de Sfânta Maria. Ce vă recomandă oamenii legii

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Arad informează că oamenii legii vor fi la datorie și de Sărbătoarea Sf. Maria, acționând pentru prevenirea evenimentelor care ar putea perturba ordinea și liniștea publică.

Astfel, în perioada 15 – 18 august, mai mult de 100 de polițiști vor fi la datorie, suplimentar față de efectivele zilnice. Oamenii legii vor fi prezenți în special în zonele bisericilor și a locațiilor unde se organizează manifestări culturale, în zonele de agrement, tabere școlare și centre comerciale, „pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale”, dar și pe șoselele principale și secundare, cu scopul fluidizării traficului și prevenirea accidentelor rutiere.

Pentru a avea parte de sărbători fără evenimente neplăcute, Poliția Arad face mai multe recomandări.

„Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime! Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp! Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele! Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera! Achiziționați produse alimentare doar de la distribuitori autorizați și din locuri special amenajate, pentru a nu vă pune în pericol sănătatea! Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestăripublice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate.


Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare! Dacă alegeți să vă petreceți timpul în aer liber, nu uitați că focul poate fi aprins doar în locuri special amenajate! Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră! Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor! Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă! Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora”, a informat IPJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.