Puncte termice transformate în centre de tineret cu sprijinul voluntarilor, la Timișoara....

Puncte termice transformate în centre de tineret cu sprijinul voluntarilor, la Timișoara. Zonele în care au fost amenajate

0
DISTRIBUIȚI

La Timișoara vor fi inaugurate, la sfârșitul acestei săptămâni, trei centre urbane de tineret. Interesant este faptul că aceste spații au fost amenajate în incinta unor foste puncte termice din cartierele Lipovei, Șagului și Girocului, cu sprijinul unor voluntari internaționali. Cele trei centre de tineret au fost realizate prin proiectul „Youth Centres UP”, derulat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT).

„După aproape cinci săptămâni de muncă, distracție și creativitate, fostele puncte termice din cartierele Lipovei, Șagului și Giriocului sunt gata de a-și prelua denumirea de ‚Centre de tineret’. Inițial, la începutul activității de amenajare, cele trei spații primite de către tinerii veniții din întrega lume se aflau într-o stare de degradare acută, fiind imposibilă utilizarea în orice scop. Voluntarii internaționali au lucrat zilnic, timp de mai bine de o lună, susținuți de echipa Fundaței Județene pentru Tineret Timiș, desfășurând activități de igenizare a zonei, construcții și înfrumusețare. Comunitatea timișoreană a avut și are un răspuns pozitiv la inițiativa FITT, prin implicarea directă în procesul de amenajare, implicare care s-a materializat prin ore de voluntariat alături de tinerii internaționali, obiecte de mobilier sau unelte de lucru, dar și produse alimentare tradiționale”, a informat FITT.

Astfel, vineri, 16 august, începând cu orele 18.00, are loc inaugurarea celor trei centre de tineret din zonele Girocului, Lipovei și Șagului.


Timișorenii care vor participa la evenimente vor avea parte de concerte, activități interactive și expoziții.

„Fundația Județeană pentru Tineret Timiș a înțeles nevoia tinerilor de a beneficia de spații sigure în care aceștia să se poată exprima și să poată participa la activități educaționale, culturale și de petrecere a timpului liber. Atunci când beneficiază de sprijin și resurse, tinerii sunt capabili să realizeze transformări remarcabile. Timișoara devine astfel primul oraș din România care are mai multe centre de tineret. În perspectiva anului 2021, ne dorim ca aceste locații să devină puncte de reper pentru activitățiile culturale adresate comunitățiilor din cartiere”, a afirmat Mihai Vilcea, președinte FITT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.