Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să le vină de hac angajaților...

Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să le vină de hac angajaților din Timiș care-și iau concedii medicale pentru a se relaxa în vacanțe

0
DISTRIBUIȚI

stefan oprea

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Oprea, se află, astăzi, într-o vizită la Timișoara, pentru a se întâlni cu antreprenori din județ. Pentru început, ministrul a venit la Consiliul Județean Timiș, unde a stat de vorbă cu reprezentanții celor mai mari companii din zonă, pentru a asculta problemele cu care se confruntă.

De asemenea, la sediul instituției a fost semnat un protocol privind înființarea unui Consiliu Consultativ Economic care va avea ca obiective, printre altele, creșterea dialogului dintre administrație și antreprenori, precum și colaborarea în accesarea fondurilor nerambursabile în domenii eligibile și de interes reciproc.

„Am decis să înființăm Consiliul Consultativ Economic la nivelul județului Timiș, care a pornit de la nivelul consiliului județean ca și idee, ținând cont că la nivelul instituției am și constituit un birou pentru relația cu mediul de afaceri. Astăzi am semnat un protocol care stă la baza constituirii Consiliului Consultativ Economic, care are un rol consultativ pe lângă Consiliul Județean Timiș. Concluzia acestei întâlniri este una constructivă, am avut un dialog pozitiv cu cei prezenți.


Sper să nu rămânem doar la stadiul de semnare a unui protocol, ci să avem și întâlniri periodice”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ministrul Ștefan Oprea a afirmat că a discutat cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Timiș spre problemele cu care se confruntă, una dintre cele mai importante fiind cea legată de lipsa forței de muncă.

„În ceea ce privește forța de muncă, există o strategie pe trei paliere. Și anume, stabilizarea forței de muncă. Apoi este vorba despre învățământul dual, care reprezintă una dintre măsurile ce răspunde nevoii directe de calificare a forței de muncă. Este nevoie și de o schimbare a mentalității referitoare la meserie. Mediul de afaceri ar dori o ușurare a aducerii forței de muncă transfrontalieră, pentru a putea aduce lucrători din Serbia, este o propunere care vine de aici din zonă. Am vorbit despre felul în care pot astăzi să aducă și lucrători din afara granițelor Uniunii Europene, acum este mult simplificată procedura”, a declarat Ștefan Oprea.

De asemenea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a adăugat că reprezentanții marilor companii din județul Timiș s-au plâns și de faptul că angajații își iau prea multe concedii medicale.

„Există o specificitate a zonei în ceea ce privește concediile medicale. I-am rugat pe reprezentanții mediului de afaceri să transmită informații mai multe pentru a putea să vorbim cu colegii mei, cu ministrul Sănătății, cu ministrul Muncii. Dacă acest lucru este un fenomen, să-l putem identifica. Identificarea problemei este primul aspect pentru a găsi rezolvarea. Așteptăm să trimită date referitoare la problemele ridicate de acești antreprenori”, a detaliat Ștefan Oprea.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.