Prima licitație pentru viitorul stadion al Timișoarei

Prima licitație pentru viitorul stadion al Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat, astăzi, că a fost lansată licitația pentru documentația necesară realizării noului stadion de către Compania Națională de Investiții (CNI), care a alocat 700.000 de lei pentru această etapă. Serviciul licitat presupune întocmirea studiului de prefezabilitate, a celui de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum și elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

„Ne aflăm în fața unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp după ce am predat amplasamentul, CNI a și lansat licitația pentru studiile necesare.


Investiția se mișcă în acest moment foarte rapid. Firma care va câștiga licitația va avea termen 4,5 luni să predea documentația. Suntem la dispoziția Companiei pentru orice situație ce ar putea să apară, astfel încât să nu existe sincope în derularea investiției”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Conform caietului de sarcini lansat în licitație publică, complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat național, de Champions League, de Campionat European și de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va îndeplini standardele pentru desfășurarea competițiilor la nivelul SuperLigii Naționale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby și a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla în imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerințelor minime de distanță impuse de regulamentele competițiilor de fotbal și de rugby.

Arena va avea 30.000 de locuri și va fi construită prin Compania Națională de Investiții, pe locul actualului stadion. Amplasamentul a fost predat CNI de către Consiliul Județean Timiș în luna iulie și are o suprafață aproximativă de 58.000 mp. Se propune demolarea actualului stadion și apoi construirea unui complex sportiv cu tribune acoperite. Demolarea actualului stadion intră în sarcina Consiliului Județean. De asemenea, CJ Timiș se angajează să realizeze utilitățile necesare. Principalele discipline sportive avute în vedere sunt fotbalul și rugby-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.