Bărbați care furau din mașini după ce bruiau sistemele centralizate de închidere,...

Bărbați care furau din mașini după ce bruiau sistemele centralizate de închidere, reținute de polițiști

0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii din Alba, fiind acuzați că furau din mașini, după ce bruiau sistemele centralizate de închidere. Prejudiciul produs de aceștia în ultimele patru luni ajunge la 60.000 de euro. Au mai fost reținute în acest caz și două femei, acuzate de tăinuire.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii din Alba au făcut miercuri 11 percheziții în județele Arad, Timiș, Sălaj și în municipiul București într-un dosar de furt calificat, tăinuire și favorizarea infractorului.

Ancheta polițiștilor a pornit după ce, în 12 septembrie, un bărbat a sesizat faptul că i-au dispărut 30.000 de euro și 30.000 de lei din mașina de lux pe care o lăsase în parcarea unui service din Alba Iulia.

„Astfel, au fost identificați doi bărbați, unul în vârstă de 45 de ani, din municipiul Arad, și unul în vârstă de 35 de ani, din municipiul București, care ar fi urmărit autoturismul până la locul de parcare unde ar fi acționat dispozitivele pentru bruiajul semnalului telecomenzii de închidere centralizată a autoturismului și ar fi sustras suma de bani pregătită de proprietar pentru plata unei tranzacții imobiliare”, se arată în comunicat.

Polițiștii au stabilit că, în perioada iulie-octombrie 2019, cei doi ar mai fi comis, în același mod, încă cinci furturi, în București, Bacău, Oradea și Târgoviște.


Aceștia ar fi sustras bani, bijuterii și alte obiecte, în valoare totală de peste 30.000 de euro.

Conform polițiștilor, o parte dintre sumele furate ar fi fost transferate în conturile unei tinere de 20 de ani, din Arad, fiica unuia dintre bărbați, și în conturile unei alte femei de 31 de ani, tot din Arad. De asemenea, o parte din bani ar fi ajuns și în conturile unei firme din Arad, administrată de unul dintre bărbați și de cele două femei.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit sume de bani, bijuterii și două dispozitive de bruiaj.

Cei doi bărbați sunt acuzați de furt calificat, iar cele două femei sunt cercetate pentru tăinuire și favorizarea făptuitorului. Toți au fost reținuți și vor fi prezentați joi instanței pentru dispunerea unor măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.