Pensiunile din Clisura Dunării, anunț fără precedent pentru 1 decembrie

Pensiunile din Clisura Dunării, anunț fără precedent pentru 1 decembrie

0
DISTRIBUIȚI

clisura dunari

3.000 de turiști sunt așteptați să petreacă de Ziua Națională a României în Clisura Dunării. Proprietarii de pensiuni pregătesc programe speciale din care nu lipsesc tradiționala fasole cu ciolan, petrecerile în aer liber sau plimbările nocturne cu barca pe Dunăre.

Acesta este primul an când, deoarece au avut cereri, pensiunile din Clisura Dunării sunt deschise de 1 Decembrie. Aproximativ jumătate dintre unitățile de cazare din Eșelnița și Dubova au deja locurile rezervate pentru perioada 29 noiembrie-1 decembrie.

Proprietarii spun că și-au adaptat oferta cererii tot mai mari venite din partea turiștilor care plătesc, în general, cu vouchere de vacanță. Prețurile la cazare pornesc de la 180 de lei pe noapte /cameră și ajung și la 300 de lei pentru un apartament/noapte, cu mic dejun inclus.

„Pentru 1 decembrie, am avut primele rezervări. Sunt 7 camere. Va veni un grup din București care va sta trei zile la noi. Vom face o plimbare cu barca, vom merge la Chipul lui Decebal, care acum este iluminat noaptea, vom face o plimbare cu barca noaptea, oferim acest lucru, și, bineînțeles, faimosul nostru ceaun, fasole cu ciolan, pe care-l vom pregăti împreună în curtea pensiunii.


O noapte la noi este 250 lei cu mic dejun inclus. Pentru masa de 1 Decembrie este 70 de lei de persoană”, a spus, pentru MEDIAFAX, Florentina Muchitsch, proprietara unei pensiuni din Eșelnița.

Aceasta a precizat că datorită tichetelor de vacanță, numărul de turiști din zonă a crescut: „Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta a fost un an bun. Cel puțin pentru pensiunea noastră. Datorită voucherelor și a acelor tichete de vacanță date de guvern turismul a crescut foarte mult în zona noastră”.

Constantin Nițu deține un club și un restaurant în Dubova. De obicei, la finalul lunii septembrie punea lacătul pe ușă. În vară, însă, „a luat pulsul pieței” și cum a văzut că turiștii sunt încântați de zonă, a decis să vină cu noi oferte. De 1 Decembrie va organiza petreceri cu specific tradițional românesc, cu pomana porcului, țuică fiartă și lăutari. Are deja 400 de locuri rezervate, iar prețurile sunt la fel ca în plin sezon.

„Sâmbătă dimineața, de Sfântul Andrei, organizăm celebrul tăiat de porc cu obiceiuri tradiționale, cu lăutari de la Gorj, iar seara, la club, avem invitați trupa Paraziții”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Nițu.

Cei care iubesc natura pot face drumeții pe munte, pe Ciucarul Mare și Ciucarul Mic, sau pot admira de pe apă, într-o plimbare de două ore cu barca, peisajele din Cazanele Dunării, Mănăstirea Mraconia, Tabula Traiana și pot vizita Peștera Ponicova și Peștera Veterani. Cel mai căutat obiectiv turistic din Clisură este Chipul lui Decebal de la Dubova, un basorelief sculptat în stâncă de un artist din Orșova. Potrivit reprezentanților Muzeului Natural Porțile de Fier, aproximativ o jumătate de milion de turiști vin anual să admire uriașa statuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.