Primarul Robu, apel către noul premier Orban: „Îl rog să intervină pentru...

Primarul Robu, apel către noul premier Orban: „Îl rog să intervină pentru centura de sud”

1
DISTRIBUIȚI

centura de sud

Nicolae Robu este optimist în ceea ce privește sprijinul pe care-l va primi Timișoara din partea noului Guvern Orban pentru marile proiecte. Astfel, edilul-șef a anunțat că i-a solicitat lui Ludovic Orban în mod oficial, ieri, să dea drumul rapid la câteva dintre cele mai importante obiective. Mai ales în condițiile în care în anul 2021 Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

Prima solicitare făcută de primarul Robu a fost referitoare la centura de sud a orașului, unde lucrurile stagnează.

„Îl rog pe domnul premier să intervină pentru centura sud, să înceapă să fie construită. Este nepermis să se stea în acest blocaj, pentru că cercetarea arheologică nu se întâmplă pe tot traseul de 25 de kilometri, ci în opt puncte unde se impune descărcare arheologică. Doar fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, se pare că nu a știut asta, că trebuie să dai drumul la lucrări și în momentul în care ai descoperit ceva, începi punctual în zonă cercetare arheologică.


Este nepermis ca acum, când s-ar fi putut lucra de multișor, să ți totul pe loc. Demult ar fi trebuit să se lucreze efectiv la centură și să se depună toate eforturile ca în 2021, nu în 2022, măcar o bună parte din centură să fie dată în folosință pentru a descărca traficul din Timișoara. Noi avem probleme mari, iar până nu avem o centură, tot greu ne va fi”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei susține că i-a cerut sprijin premierului Ludovic Orban și în ceea ce privește centura de nord-vest, precum și pentru autostrada Timișoara – Belgrad. „Timișoara este în mijlocul unei eurozone care cuprinde 16 capitale de stat pe o rază de 1000 de kilometri. Importanța conectivității Timișoarei în toate direcțiile este esențială și acestea trebuie să fie priorități. Sunt convins că pentru guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, vor fi priorități”, este de părere Nicolae Robu.

Totodată, edilul-șef a mai precizat că este important și ca sala polivalentă, precum și noul stadion să intre rapid la finanțare. Nicolae Robu a amintit și de clădirea de pe Calea Torontalului, care zace în paragină.

„Ea nu este a primăriei, trebuie să o termine Ministerul Sănătății și să se realizeze acolo acel institut oncologic promis de câțiva ani. Știm că Timișoara nu este pe lista întocmită de PSD cu spitale regionale, dar asta nu înseamnă că am abandonat pretenția de a se construi în Timișoara un spital regional, ultramodern, care să deservească toată această parte de țară”, a precizat primarul Timișoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.