Proiecție de film și concert de jazz, la Timișoara, în organizarea Centrului...

Proiecție de film și concert de jazz, la Timișoara, în organizarea Centrului Cultural German

0
DISTRIBUIȚI

O nouă peliculă din seria de filme germane FilmparaDE, organizată de Centrul Cultural German din Timişoara la Ceainăria Cărtureşti de pe strada Mercy, va fi prezentată publicului în 21 noiembrie, de la ora 18.30. Filmul „Der Junge muss an die frische Luft” (Băiatul trebuie să meargă la aer curat), o adaptare după un roman autobiografic, a fost realizat la sfârşitul anului 2018 şi a câştigat Premiul Filmului German pentru cel mai bun film de lungmetraj. Este povestea unui copil de nouă ani crescut de bunici, cu bucurii şi drame, care creşte şi îşi conturează personalitatea sub influenţa oamenilor în mijlocul cărora trăieşte. Este, totodată, imaginea unei epoci în care  oamenii sunt încă traumatizaţi de anii celui de-al doilea război mondial şi au nevoie de râs ca de aer, lucru pe care copilul l-a înţeles de timpuriu.

În aceeaşi seară, Clubul Dʹarc din Piaţa Unirii găzduieşte, de la ora 21.00, un concert jazz Elisa, cu Elisa Herbig – violoncel şi voce, Jo Bartmes – orgă electrică, pian electric şi percuţie şi Matthias Debus – bas electric & accustic şi percuţii.

De la sfârşitul anului trecut, trio-ul „Elisa” se află într-o călătorie menită să-i clarifice propria viziune progresivă asupra muzicii pop, păstrând în acelaşi timp un sunet eclectic pentru încorporarea unor elemente din alte genuri.


În compunerea muzicii, Elisa Herbig se inspiră din moştenirea germano-americană şi din anii petrecuţi în Norvegia şi realizează o combinaţie între peisajul scandinav, melancolia germană şi ceva din atitudinea relaxată americană, pentru compoziţiile sale cu sonoritate unică. De puţină vreme, realizează împreună cu Jo Bartmes (clape, producţie) şi Matthias Debus (bas), propria lor lume de sunete, în centrul căreia se află violoncelul şi vocea. Ritmul dat de regulă de baterist este obţinut cu mijloace mai puţin convenţionale, fie prin bătăi ritmice pe corpul basului şi violoncelului, fie cu ajutorul unui aparat analogic cu sunete de percuţii sau al instrumentelor de percuţie. Muzica grupului călăuzeşte publicul într-o adevărată expediţie în lumea sunetelor, extrem de reconfortantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.