Serie de concerte derulate sub genericul „Béla Bartók merită mai mult la...

Serie de concerte derulate sub genericul „Béla Bartók merită mai mult la Sânnicolaul Mare “ FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

O serie de concerte dedicate memoriei compozitorului Béla Bartók, născut la Sânnicolau Mare, de la a cărui moarte se împlinesc anul acesta 75 de ani, au loc în aceste zile. Evenimentele au loc sub motto-ul „…căci Bartók merită mai mult la Sânnicolaul Mare“ și sunt organizate pentru obținerea de bani care să acopere cheltuielile de proiectare a Centrului Cultural și Comunitar Ecumenic „Béla Bartók“ din Sânnicolau Mare.

Biserica Reformată Timișoara, sub patronatul episcopului romano-catolic de Szeged-Csanád, Kiss-Rigó László și al episcopului reformat de pe lângă Piatra Craiului (Oradea), Csűry István, a organizat acest șir de concerte caritative susținute de Fraţii Benedekfi, din Ungaria, care interpretează la pian și la vioară, piese ale compozitorilor Nicolo Paganini, Hubay Jenő, Johannes Brahms, Fritz Kreisler, precum și creații proprii.

Concertele din această serie au avut loc la Domul romano-catolic din Szeged, vineri, 10 ianuarie, la biserica baptistă Betel din Timişoara sâmbătă 11 ianuarie și la Centrul Cultural Deta, duminică, 12 ianuarie, de ora 12, şi, în aceeaşi zi, dar la ora 17, la Castelul Nako, din Sânnicolau Mare. Intrarea la concert este gratuită, dar în spiritul lui „a da este mai bine…”, transmite în numele organizatorilor preotul reformat Fazakas Csaba, sunt aşteptate cu drag donațiile.

Celebrul compozitor şi pianist maghiar Bartók Béla s-a născut în 25 martie 1881 la Sânnicolau Mare, unde a urmat primele clase. La Timişoara are o stea în faţa Filarmonicii iar liceul maghiar din oraş poartă numele cunoscutului compozitor şi pianist. În oraşul natal i s-a ridicat un bust, o stradă îi poartă numele şi la 125 de ani de la naştere i s-a decernat titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.