Spectacolele lunii ianuarie pe scenele timișorene FOTO

Spectacolele lunii ianuarie pe scenele timișorene FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Opera timişoreană începe anul cu un program divers, alcătuit din musical-uri, opere, operete şi balet. Primul spectacol va fi  musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe, interpretat în limba română, şi tot în această lună sunt programate musicalul pentru copii „Micuţa Dorothy” de Marius Ţeicu şi musicalul „Disney: Beauty and the Beast”, realizat în colaborare cu teatrul naţional, ambele interpretate în limba română. Spectacolele de operă din luna ianuarie sunt „Tosca” şi „Madama Butterfly”, cu muzica compusă de Giacomo Puccini şi cântate în limba italiană cu titrare în limba română, iar cele de operetă, „Liliacul” de Johann Strauss şi „Văduva veselă” de Franz Lehár, interpretate în limba română. Iubitorii de balet vor putea vedea spectacolul „Baiadera” de Ludwig Minkus.

„Povestea de iarnă” este primul spectacol programat de teatrul naţional timişorean în luna ianuarie, în Sala 2, care va mai găzdui câte două reprezentaţii cu spectacolele „Şi caii se îmuşcă, nu-i aşa?”, „Fraţi”, „Sunt o babă comunistă” şi o reprezentaţie a spectacolului „Boala familiei M”. În sala Studio „Uţu Strugari” vor avea loc două reprezentaţii cu spectacolul „M-am hotărât să devin prost” şi câte o reprezentaţie cu spectacolele „Eminul meu iubit”, „Prin oglindă”, „Casa de pe graniţă” şi „Mătuşa Julia şi condeierul” iar in sala mare vor fi jucate spectacolele „Sarea în bucate”, „Disney: Beauty and the Beast”, realizat împreună cu opera timişoreană, şi „Anna Karenina”.

Teatrul maghiar îşi aşteaptă spectatorii la început de an cu o premieră, „Contesa Zeppelin şi mobila stil”, un spectacol regizat de Kedves Emöke bazat pe romanul „Douăsprezece scaune” de Ilf şi Petrov, care va avea reprezentaţii în 5 şi 6 ianuarie în sala Studio a teatrului. „Ca un peisaj” este un spectacol invitat al trupei de dans Pataky Klári din Budapesta care va prezenta la Timişoara, în 7 ianuarie, un spectacol nonverbal de dans contemporan, în sala mare a teatrului, iar în 19 ianuarie, sala Studio va găzdui spectacolul invitat „Cu blândeţe şi convingere”, inspirat din opera scriitoarei Szabó Magda, un spectacol fără traducere. În aceeaşi sală este  programat spectacolul „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec iar în sala mare va mai avea loc o reprezentaţie cu spectacolul „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello şi alta cu spectacolul „La comun”, spectacol interzis copiilor sub 14 ani, care va încheia luna.


„Henric al IV-lea”, piesa lui Luigi Pirandello pusă în scenă de Victor Ioan Frunză, va fi jucată în 21 ianuarie la Odorheiu în cadrul MAFESZT şi în 24 ianuarie la Miercurea Ciuc, spectacolul „Burundanga sau Masca, bascii şi marfa”, va avea la sfârşitul lunii două reprezentaţii la Satu Mare, iar spectacolul „Romeo şi Julieta”, o coproducţie cu Teatrul Petöfi şi teatrul de păpuşi Kabóca Veszprém, va avea nu mai puţin de opt reprezentaţii în localitatea maghiară.

La teatrul german, primul spectacol al lunii, „Fetiţa din bolul peştelui auriu” de Morris Panych, va avea loc în 21 ianuarie iar o a doua reprezentaţie va avea loc în ziua următoare. „Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez şi două reprezentaţii cu „Albă ca Zăpada” după Fraţii Grimm, sunt celelalte spectacole ale lunii ianuarie. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.