Aeroportul Internațional Timișoara, măsuri urgente pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului

Aeroportul Internațional Timișoara, măsuri urgente pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului

0
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internațional Timișoara anunță că a luat o serie de măsuri de prevenție cu scopul de a ține sub control noul tip de coronavirus. De asemenea, reprezentanții instituției informează că vin în sprijinul pasagerilor care sosesc din zonele afectate din Italia, în primul rând cele cu transfer prin aeroporturile din Milano-Bergamo și Treviso.

Astfel, au fost distribuite chestionare de evaluare și localizare individuale pentru a fi completate de pasagerii cu debarcare la aeroportul Timișoara și îmbarcare la aeroportul Milano-Bergamo și Treviso, încă de la bordul aeronavelor.


Totodată, personalul medical a fost dotat cu cinci scanere termice portabile, utilizate de cabinetul medical și Direcția de Sănătate Publică pentru verificarea pasagerilor veniți din zonele de risc.

De asemenea, a fost instituit un flux separat pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de sosiri externe, atunci când situația o impune, se realizează dezinsecția pe fluxul de intrare în țară, la intervale de timp regulate, a pardoselii, obiectelor sanitare, mobilierului. Totodată, a fost pusă la dispoziția cabinetului medical și a Direcției de Sănătate Publică o cameră de izolare unde sunt verificați pasagerii sosiți din zonele declarate de risc, precum și a unei facilități de carantină, cu un număr de opt paturi, dușuri, încălzire, bucătărie, pentru a fi utilizată la solicitarea Direcției de Sănătate Publică.

Aeroportul Internațional Timișoara anunță și că va realiza o reactualizare continuă a Planului de măsuri și a Procedurii de prevenire și acțiune în cazul potențialilor infecții cu noul coronavirus.

”Administrația aeroportului Timișoara face apel la calmul pasagerilor și asigură de faptul că sunt respectate toate măsurile de siguranță ce se impun, pentru a sprijinii autoritățile din domeniul sănătății oferind condiții de control medical la intrarea în țară”, a transmis Aeroportul Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.