Ciolacu intervine în scandalul din PSD Arad. Ce mesaj îi transmite inculpatului...

Ciolacu intervine în scandalul din PSD Arad. Ce mesaj îi transmite inculpatului Căprar

0
DISTRIBUIȚI

Marcel Ciolacu a declarat, aseară, că Dorel Căprar își dorește să candideze din nou pentru șefia PSD Arad, însă la această filială ar trebui numit un președinte interimar, deoarece Căprar este inculpat în dosarul șpăgilor și ar trebui să își rezolve problemele.

„I-am transmis domnului Căprar că îi recomand să amâne conferința, urmând ca în cadrul Comitetului Executiv să luăm o decizie cât mai înțeleaptă în ceea ce privește organizația de la Arad, unde s-au întâmplat suficiente lucruri ca să mai trebuiască și această dispută dusă în spațiul public. PSD nu e printre favoriții Aradului. El este actualul președinte, își dotește să candideze încă o dată, dar trebuie să ținem cont de anumite lucruri care s-au întâmplat.


Acolo trebuie avută o discuție. La un moment dat ajunsesem la concluzia de a numi un interimar până se lămuresc lucrurile în justiție”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că Dorel Căprar „vrea să schimbe regulile în timpul jocului” și să aducă mai mulți oameni la conferințele extraordinare, deși statutul nu îi permite.

„La Arad este o discuție. Eu am trimis o adresă astăzi. A doua adresă. E o procedură specială pentru conferințele extraordinare, nu se merge pe sistemul de a pleca de jos de la fiecare comună care își alege o delegație. Statutul prevede că la conferințele extraordinare se prezintă primarii, președinții de organizații, viceprimarii, comitetul executiv județean și cele două comisii de integritate. Este un număr limitat. Nu sunt adunări cu sute de oameni, ca la conferințele ordinare. După alegeri PSD trebuie să intre în conferințe ordinare. La Arad s-a încercat schimbarea regulilor în timpul jocului. Să se aducă mai mulți oameni la conferință, spunând că e mai democratic dacă sunt mai mulți. Statutul trebuie respectat. Este o dispută între domnul Căprar și domnul Fifor”, a subliniat Ciolacu.

Dorel Căprar, lider al filialei Arad, a fost chemat la DNA în luna decembrie pentru a fi informat că are calitatea de inculpat în dosarul şpăgilor.

Deputatul este acuzat de 12 infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.