Alertă la Poliția de Frontieră Timișoara – au fost reținuți 11 migranți....

Alertă la Poliția de Frontieră Timișoara – au fost reținuți 11 migranți. Aceștia au declarat că au fugit din Serbia de teama coronavirusului

0
DISTRIBUIȚI

Alertă la Poliția de Frontieră Timișoara în această seară – au fost identificați și reținuți 11 migranți din Afganistan. Aceștia au fost găsiți în Timișoara și din verificările efectuate a reieșit că au intrat ilegal în România din Serbia, nefiind înregistrați în bazele de date ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

În urma răspândirii epidemiei de coronoavirus, autoritățile din Serbia au introdus măsuri drastice, printre acestea fiind și decizia de a le interzice migranților să părăsească sub orice motiv centrele în care sunt cazați.


Migranții prinși au declarat că au fugit din Serbia de teama coronavirusului care ar fi apărut în aceste centre. Poliția de Frontieră a demarat o anchetă în acest caz și a fost solicitat, ulterior capturării, un echipaj medical care ar fi verificat starea de sănătate a afganilor. Până la ora redactării acestui material, Poliția de Frontieră nu a răspuns solicitării PRESSALERT.ro.

UPDATE  Poliția de Frontiera Timișoara a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că astăzi „în jurul orei 16:00, la nivelul I.T.P.F. Timisoara a avut loc o acțiune privind prevenirea si combaterea migrației ilegale, ocazie în care au depistat unsprezece bărbați, care nu aveau acte asupra lor și nu își justificau prezența în zonă. Cei în cauză au fost duși la sediul inspectoratului pentru cercetări. In cadrul primelor verificari polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt  cetățeni din Afganistan, toți bărbați cu vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani. Totodată s-a solicitat ajutorul unui echipaj medical din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș pentru a evalua starea de sănatate cu privire la persoanele în cauză. Totodată poliţiştii de frontieră au extins verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.