CJ Timiș a decis oprirea finanțării proiectelor cultural-artistice, de tineret și sport

CJ Timiș a decis oprirea finanțării proiectelor cultural-artistice, de tineret și sport

0
DISTRIBUIȚI

Ca urmare a răspândirii noului coronavirus și a măsurilor de protecție luate pentru limitarea riscurilor, Consiliul Județean Timiș a decis să suspende procedura de finanțare din fonduri publice a proiectelor cultural-artistice, de tineret și sport. Cel puțin deocamdată, ONG-urile, asociațiile și fundațiile nu mai pot depune proiecte pentru finanțare iar cele care au ajuns deja la CJT nu mai intră, momentan, în faza de evaluare.


Măsura va rămâne în vigoare pe perioada în care, pe teritoriul României, este decretată starea de urgență.

„Situația epidemiologică pe teritoriul țării noastre se schimbă de la o zi la alta. Decretarea stării de urgență a dus la anularea sau amânarea tuturor evenimentelor majore pe teritoriul județului Timiș, fie că vorbim despre festivaluri, concerte sau competiții sportive, și din această cauză am decis suspendarea derulării procedurii de depunere a proiectelor. Ar fi fost oarecum impropriu să evaluăm un proiect care propunea organizarea unui eveniment în luna aprilie, de exemplu. Important, nu am sistat programele de finanțare, ci doar le-am suspendat, pentru a nu fi nevoiți să reluăm întreaga procedură atunci când situația o va permite. Consider că sănătatea oamenilor este pe primul loc” justifică președintele CJT Călin Dobra această decizie.

Prin bugetul aprobat pentru anul 2020, CJT a alocat 11 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor depuse pe agenda culturală și agenda sportivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.