Măsuri speciale în bisericile și mănăstirile din Timiș pentru prevenirea răspândirii coronavirusului:...

Măsuri speciale în bisericile și mănăstirile din Timiș pentru prevenirea răspândirii coronavirusului: slujbe în aer liber sau se vor folosi difuzoare exterioare

0
DISTRIBUIȚI

Toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul Patriarhiei Române, inclusiv cele din județul Timiș, trebuie să respecte o serie de măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Astfel, potrivit unui document transmis de Cancelaria Sfântului Sinod și postat pe site-ul Mitropoliei Banatului, la intrarea în toate lăcașurile de cult sunt afișate recomandările Ministerului Sănătății pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

De asemenea, se recomandă „consultarea la nivel de unitate de cult, acolo unde este posibil, cu cadre medicale competente, pentru a identifica măsuri de prevenire a răspândirii noului Coronavirus (exemplu: îndrumarea persoanelor suspecte de gripă din rândul celor care vin la biserică către unități medicale; dezinfectarea căilor de acces şi aerisirea corespunzătoare a lăcașurilor de cult)”.

Totodată, în apropierea bisericilor și mănăstirilor trebuie asigurată o zonă de igienizare a mâinilor, cu produse necesare pentru aceasta – apă, săpun, dezinfectanți.

„Pentru a evita aglomerarea credincioşilor în spațiul de cult, în timpul săvârșirii Sfintei Liturghii se vor utiliza difuzoare exterioare sau Sfânta Liturghie se va săvârşi în aer liber, lângă lăcașul de cult.


Lăcașurile de cult vor fi deschise zilnic credincioșilor pe întreaga perioadă a săptămânii, încât preoții slujitori să poată răspunde tuturor solicitărilor credincioșilor privind Spovedania, Împărtășania și citirea unor rugăciuni. Astfel, se va evita aglomerația credincioşilor la slujbele de sâmbătă şi duminică. Cu prilejul săvârșirii slujbelor bisericeşti, înainte de otpust se va citi rugăciunea specială pentru pocăință, pentru oprirea epidemiei actuale, pentru însănătoșirea persoanelor bolnave și pentru întărirea spirituală a cadrelor medicale și a persoanelor care contribuie la prevenirea și combaterea epidemiei”, a informat Mitropolia Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.