Prima zi de blocadă-n Timișoara – polițiștii au făcut ore de ”dirigenție”,...

Prima zi de blocadă-n Timișoara – polițiștii au făcut ore de ”dirigenție”, militarii au smuls zâmbete. O șoferiță a făcut criză de isterie când a fost amendată VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

Prima zi în care s-a aplicat interzicerea deplasării în afara casei, cu câteva excepții, inclusiv pe timpul zilei, a fost pentru polițiștii trimiși una de ”dirigenție”. Majoritatea celor opriți în trafic aveau adeverințele de la locul de muncă sau declarații pe proprie răspundere. Aici deja s-a putut vedea inventivitatea românilor de a scăpa de blocada autorităților. Unii aveau declarațiile pe proprie răspundere completate cu datele personale și nicio mențiune despre traseu sau fără dată. Alții aveau trecut că se duc în Timișoara. Fiecare a primit explicații și instrucțiuni pentru că ”data viitoare nu vă mai explicăm. Vă amendăm”.

Unii dintre cei verificați habar nu aveau că trebuie să aibă declarația pe proprie răspundere și nici nu le păsa. ”Dar de unde să iau eu hârtie din aia? Am fost la Arad să iau cartea de identitate pentru mașină. Uite, asta e declarația mea. Și pentru mine și pentru nevastă mea. Ce vă interesează și pe voi..”, s-a răstit pasagerul unei mașini la agent. Amândoi s-au ales cu câte o amendă.

Oprită pentru a fi amendată pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere, o tânără șoferiță a unui Mercedes nu și-a putut stăpâni nervii și a făcut show.


În timp ce agentul completa procesul verbal a plecat cu mașina și a revenit după ce s-a învârtit în sensul giratoriu. La un moment dat, a sunat nervoasă un prieten că trebuie să aștepte să i se completeze procesul verbal de contravenție. ” A venit autobuzul.Dacă nu aveam unde să parchez, ce trebuia să fac”, i-a explicat tânăra extrem de agitată polițistului. ”Să-mi dați buletinul și să-mi trimiteți amenda acasă”, a cerut șoferița. Când a văzut că incidentul e filmat, a început să strige, a ieșit din mașină și s-a repezit să smulgă telefonul mobil. ”Nu aveți voie să mă filmați fără dreptul meu. Nu ai voie nimic. Dacă mă filmează, plec. Nu ai voie să mă filmezi”, a răcnit șoferița, fiind calmată cu greu de agenți. După alte câteva minute de parlamentări, a plecat cu amenda în buzunar.

După amiază, în dispozitiv au intrat și militarii, care, cu Kalasnikov- ul la spate, au început împreună cu polițiștii să verifice documentele celor opriți pe stradă. ”N-am ieșit să omorâm pe nimeni. Comentează unii ce caută armata pe stradă… Suntem aici doar să-i ajutăm pe colegii de la MAI. Și noi suntem oameni”, comenta unul dintre militari, trecut prin iadul din Afganistan. Când îl vedeau la geam, șoferițele zâmbeai larg și prezentau regulamentar actele. Restricțiile de circulație pe timp de zi nu s-au prea simțit în trafic, care a rămas în aceiași parametrii ca înainte. ”Așa o să iasă toți, în continuare, că găsesc motive”, comenta un polițișt. Seara, misiunea de blocadă a continuat și străzile au fost goale după ora 22,00. În timp ce patrulele ”arau” orașul, aproape de miezul nopții, locatarii erau avertizați prin megafoane de agenți ”rămâneți în casă pentru sănătatea dumneavoastră”.

4 COMENTARII

  1. O „emanatie” tipica de low IQ , un esec al naturii este aceasta..chestie din mercedes. Nu cunoaste nimic din pct de vedere legal si crede ca mai sperie pe cineva ca face vocalize si devine agresiva. Trebuia imobilizata in momentul in care a sarit , atacat acel om care si-a „permis” sa filmeze pe domeniul public.

  2. Olteanca tipica parvenita in Banat…O tradeaza comportamentul si accentul…sa iti fie rusine cocalaro…cand filmezi tu politistii ca ,,e domeniu public,, ai voie.Cand esti tu filmata pe domeniul public,brusc se schimba legea…sau cum?
    Doamne ce penibila…
    ,,Mai Martin..,, mai dreseaz-o taica ca e cam cu nabadai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.