Useristul Dominic Fritz vrea să știe de la autoritățile locale ce înseamnă...

Useristul Dominic Fritz vrea să știe de la autoritățile locale ce înseamnă pentru Timișoara și județul Timiș decretul privind starea de urgență

1
DISTRIBUIȚI

Dominic Samuel Fritz, candidatul USR-PLUS la Primăria Timișoara, a reacționat, pe pagina sa de Facebook, după ce președintele Iohannis a decretat, pentru următoarele 30 de zile, stare de urgență în România. Astfel, useristul cere Primăriei Timișoara, dar și Consiliului Județean Timiș să prezinte cum vor fi aplicate măsurile anunțate de Klaus Iohannis pe plan local.

„Președintele Iohannis a decretat, pentru următoarele 30 zile, starea de urgență. Sună mai înfricoșător decât este. În primul rând, asta dă o mai mare flexibilitate instituțiilor publice să facă ce este necesar pentru a combate criza.


Am parcurs decretul și am scos câteva puncte care mi se par deosebit de relevante pentru noi la nivel local. Aștept ca Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și toate instituțiile din subordinea lor să ne prezinte un plan de urgență referitor la modul în care aceste măsuri vor fi puse în aplicare”, a scris Dominic Samuel Fritz, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, Nicu Fălcoi, senatorul USR de Timiș, a anunțat, pe Facebook, că partidul va vota pentru instituirea stării de urgență, dar că un punct sensibil îl reprezintă achizițiile directe.

„Parlamentarii USR vor vota pentru instituirea stării de urgență. Unul dintre punctele sensibile din decretul pentru instituirea stării de urgență îl reprezintă achizițiile directe. Știm cu toții că tentațiile sunt foarte mari și că pot să apară abuzuri și persoane sau firme care să profite în urma situațiilor critice din țară. Prin urmare, vom monitoriza cu foarte mare atenție aceste achiziții și vom sesiza organelor în drept orice tentativă de achiziții care nu corespunde nevoilor urgente generate de epidemia de coronavirus”, a afirmat Nicu Fălcoi.

1 COMENTARIU

  1. Ca zeci de firme particulare din oras lucreaza la turatie maxima in continuare fara sa asigure masti de protectie angajatilor care intra in contact cu publicul – sunt firme de servicii pana in 50 de angajati cu patroni iresponsabli. Asa-zisa expresie STATI ACASA este valabila pentru unele categorii de bugetari. In rest, la lucru! Drum dus-intors, plus colegi care si ei au acest drum, clienti cu dus-intors… asta este preventia? Este clar? Primarul trebuie sa adopte masuri mai strice – pana nu este prea tarziu! Astepta luciditatea si responsabilitatea patronului care da salariul minim pe economie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.