Dominic Fritz: „Mi se pare o exagerare inutilă să fim obligați să...

Dominic Fritz: „Mi se pare o exagerare inutilă să fim obligați să purtăm mănuși”

1
DISTRIBUIȚI

Dominic Samuel Fritz, candidatul USR pentru primăria Timișoarei, salută decizia comitetului local pentru situații de urgență de a introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul public, însă consideră că purtarea mănușilor nu este necesară, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

„Aplaud decizia comitetului local pentru situații de urgență Timișoara să introducă obligativitatea purtării măștilor doar în spații publice închise (asta include și supermarketuri etc.). E o regulă de bun simț și evită extremismul de a ne impune să purtăm măști oricând ieșim din casă. Cred însă că ar trebui definită «mască» – în nici un caz nu putem să facem concurență celor care au nevoie urgentă de măști de înaltă protecție (FFP2/N95) în spitale.


Orice acoperire a gurii și a nasului, chiar și din bumbac, ar trebui să fie de ajuns. În același timp, mi se pare o exagerare inutilă să fim obligați să purtăm mănuși (iarăși, fără o definiție clară – sunt ok și mănuși de ski?). Săptămâna trecută, am donat 10.000 de mănuși diferitelor spitale din Timișoara (și mai primim o livrare), toate au avut mare nevoie. Dacă chiar există sute de mii de mănuși în Timișoara, propun să fie date spitalelor, nu să le poarte cetățenii – mai ales că ne spun experții că spălatul mâinilor e calea cea mai bună de protecție. Iar faptul că decizia asta a fost anunțată cu câteva ore înainte să intre în vigoare este un semn de haos decizional și o lipsă crasă de respect față de timișoreni. În lupta împotriva coronavirusului este nevoie de acțiune, dar nu de acționism”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, atașând și o imagine cu recomandarea OMS.

1 COMENTARIU

  1. Da cine_i neica nime asta? Îl vad ca se tot baga în seama aiurea, acu 2 săptămâni spunea ca primăria ar trebui sa ia mai multe masuri de siguranță acum s_a răzgândit. Prosti sunt cei care se uita în gura lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.