Cari Tibor lansează în fiecare zi o piesă nouă, în cadrul unui...

Cari Tibor lansează în fiecare zi o piesă nouă, în cadrul unui proiect inedit

0
DISTRIBUIȚI

Compozitorul și pianistul Cari Tibor lansează în fiecare zi câte o piesă nouă, în cadrul unui proiect inedit constituit în ideea unui jurnal muzical. Proiectul a pornit la drum în prima zi a lunii aprilie, iar piesele se pot asculta pe canalul de soundcloud al artistului.

„Motivul pentru care am inițiat acest proiect e simplu. Aveam timp și mă gândeam că ar fi un moment potrivit de a scrie în fiecare zi o piesă pentru mine. Poate că un fel de jurnal muzical. Ideea asta am avut-o mai demult. Dar a fost cam imposibil de realizat . Să scriu piese zilnic nu e ceva nou pentru mine, fiindcă lucrez în general, la mai multe proiecte. Aveam zile când compuneam chiar mai multe piese. Acest proiect-provocare însă e nou. Nu știu până când voi face asta. Dar nu mă opresc mai devreme de 15 mai. Vor fi 45 de piese până atunci, care ar putea iînsemna deja trei albume. Pe lângă asta, am și alte proiecte de terminat“, ne-a declarat artistul.

Piesele care se lansează zilnic au parte și de ilustrații sub forma unor tablouri sau a unor fotografii, care definesc cât se poate de exact stările prin care trece artistul.


„Tablourile reprezintă stările mele ,preocupările,întrebările mele. În general mă inspir mult prin călătorii și întâlniri cu diferiți oameni. Aceste imagini cumva înlocuiesc această lipsă din perioada asta“, a spus muzicianul.

De-a lungul anilor Cari Tibor a scris muzica pentru o serie de spectacole în țară și străinătate, pentru filme, spoturi și generice TV, munca sa având parte de o serie de premii. Una din realizările deosebite ale artistului timișorean este coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić. Pelicula maghiară a fost inclusă în lista celor 25 de pelicule care au fost înscrise pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar. Printre proiectele actuale ale lui se numără și un musical pentru Teatrul de Operetă din Budapesta. „ Am început acest proiect anul trecut de fapt dar acuma datorită situației am regândit împreună cu Dolhai Attila și vom face o variantă online filmat cu telefoane. Iar când lucrurile revin la normal atunci sperăm să ajungă spectacolul și pe scena reală“, a mărturisit pianistul.

În ceea ce privește cum va arăta lumea artistică după perioada de pandemie prin care trecem, Cari Tibor se declară optimist.

„Lumea tot timpul va avea nevoie de artă frumoasă! E ceva de care nu se poate lipsi. Cel puțin nu prea mult timp. Lumea artistică o vreme clar va arăta diferit. Apar sau se dezvoltă noi forme deexprimare. Este și va fi greu pentru artiști dar sper că nu pentru mult timp. Oricum e posibil să se facă o selecție naturală. Vor rămâne mai activi cei care într-adevăr oferă artă valoroasă. Aveam multe planuri pentru perioada asta: trei proiecte în Budapesta și patru proiecte în România. Toate au fost amânate și nu șterse. Din cauza asta nici nu m-am oprit cu ele. În continuare lucrez și sper să se reia cât mai repede repetițiile în teatre“, a mai adăugat Cari Tibor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.