Colterm, amendă maximă de la Garda de Mediu pentru gravele probleme descoperite...

Colterm, amendă maximă de la Garda de Mediu pentru gravele probleme descoperite la stația de sortare a gunoiului

1
DISTRIBUIȚI

Societatea de termoficare Colterm SA a fost amendată, recent, de Garda de Mediu Timiș în urma gravelor probleme descoperite la stația de sortare a gunoaielor. Vă reamintim că stația de sortare a fost preluată, în 2018, de firma primăriei de la Retim, director aici fiind numit verișorul directorului general al Colterm SA, liberalul Emil Șerpe, care a fost angajat după ce anterior a fost șef de stații la două lanțuri de benzinării.

Controlul celor de la Garda de Mediu a început înainte de instaurarea stării de urgență, constatându-se nerespectarea de către Colterm SA a actelor de reglementare în domeniul protecției mediului.


Societatea de termoficare nu a solicitat o nouă autorizație de mediu, deși de la eliberare, atunci când a fost preluată stația de sortare, au intervenit modificări, inclusiv referitoare la cantitățile de gunoi procesate și fluxul tehnologic, fiind obligatorie revizuirea acesteia. Inspectorii au constatat, de asemenea, faptul că era stocuri foarte mari de deșeuri care nu erau sortate și că una dintre liniile de sortare nu funcționa.

Colterm SA  a primit amenda maximă – 100.000 lei, având posibilitatea de a plăti jumătate din minim în 15 zile, adică 25.000 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.