Decizia CCR nu te scapă de amendă. Orban: Nu înseamnă că nu...

Decizia CCR nu te scapă de amendă. Orban: Nu înseamnă că nu se dau amenzi, ci că se dau la nivelul anterior ordonaței

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a spus astăzi că faptul că CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale nu înseamnă că acum nu se mai dau amenzi, ci că se dau la nivelul anterior ordonanței militare.

Dacă până acum plăteai până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanţelor militare, acum maximul va fi de 5.000 de lei, valoarea amenzii înainte ca Guvernul Orban să o majoreze.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la fabrica Ford de la Craiova, că amenzile au fost majorate pentru a crește gradul de conformare la reguli.

„Sunt amenzile care au fost incluse în ordonanță.


Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR, trebuie să așteptăm motivarea, nu înseamnă că nu se dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că la nivelul Guvernului se face o analiză a încasărilor din amenzi și că o decizie privitoare la acestea va fi luată de Executiv.

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.