Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare va începe în...

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare va începe în 8 iulie

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe în 8 iulie și se va încheia în 4 septembrie, potrivit unui ordin al ministrului Educației, publicat în Monitorul Oficial.

Înscrierea copiilor se va putea face online, iar cererea va putea fi trimisă prin e-mail sau poştă. Există şi o a doua variantă: părinții pot depune cererea la sediul unităţii de învăţământ. În cazul în care cererile se depun direct la secretariatul unităţii şcolare este necesară o programare prealabilă, potrivit metodologiei de înscriere aprobată de Ministerul Educației.

Potrivit documentului, în data de 25 mai va fi postat modelul de cerere tip pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv care nu au fost evaluaţi până la data instituirii stării de urgenţă.

În perioada 26 mai – 30 iunie, are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, iar în 3 iulie are loc transmiterea proceselor verbale cu numele copiilor şi rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscrierea în clasa pregătitoare.

În 8 iulie are loc prima etapă de înscriere în învăţământul primar, atunci când se vor procesa cererile tip.

În 20 iulie se vor afişa listele cu copiii înmatriculaţi şi locurile rămase libere.


Listele se vor putea găsi atât la sediile unităţilor de învăţământ, cât şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar.

A doua etapă de înscriere începe în 21 iulie cu afişarea locurilor libere.

Între 1 şi 4 septembrie, Inspectoratele Şcolare centralizează şi soluţionează cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate şcolară.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.