Ex-timişoreni cu poftă de fotbal în primele jocuri din „era coronavirusului”. Goluri...

Ex-timişoreni cu poftă de fotbal în primele jocuri din „era coronavirusului”. Goluri spectaculoase în contul lui Bărbuţ şi Bîrnoi

0
DISTRIBUIȚI

Echipele de Liga I au disputat mai multe jocuri amicale săptămâna aceasta deoarece meciurile oficiale se reiau pentru acest eşalon în weekend-ul viitor. Implicaţi în primele dueluri din țară de după pauza cauzată de pandemie au fost şi câţiva jucători formaţi în oraşul de pe Bega, rămas de doi ani fără reprezentantă în elită. Cosmin Bîrnoi, hunedorean la origini, a înscris pentru Viitorul în primul test împotriva Craiovei timişoreanului Cristi Bărbuţ, dar cel din urmă s-a revanşat cu o „dublă” superbă în meciul 2 dintre cele două.

Cei doi foşti jucători ai lui ACS Poli nu s-au întâlnit direct pe teren. Asta deoarece sâmbătă antrenorii Cristiano Bergodi şi Gică Hagi nu i-au folosit în acelaşi meci.


Între Craiova şi Viitorul disputându-se două teste unul după altul, cu formule de joc diferite. În primul joc, de dimineaţă, Bîrnoi a fost printre remarcaţi, reuşind o finalizare elegantă din careu prin care a dus scorul la 2-0 pentru Viitorul. Dobrogenii s-au impus până la urmă surprinzător de clar, cu 3-0 deşi au încheiat primul amical al zilei cu mulţi tineri şi nu se află în play-off în acest sezon.

Oltenii au replicat însă în testul de după masă, când erou principal a fost un alt jucător crescut şi format pe Bega – Cristi Bărbuţ. Craiova a bătut Viitorul de această dată cu 2-1 iar ambele reuşite au aparţinut celui care era comparat la început de carieră cu Gabriel Torje. Mai mult, acestea au fost goluri splendide, şuturi plasate de la distanţă, cu piciorul stâng. De remarcat că Hagi i-a utilizat pe alţi doi bănăţeni din echipa sa în jocul 2: Artean şi Carlo Casap.

Aceştia nu sunt însă singurii bănăţeni care au păşit pe gazon după relaxarea măsurilor, ce a permis şi echipelor de fotbal reluarea pregătirilor. Miercurea trecută, reşiţeanul Ovidiu Popescu, un alt jucător lansat de ACS Poli, a evoluat în chiar primul amical din ţară de după pauza cauzată de noul coronaviru, într-un FCSB – Voluntari 0-2. La ilfoveni a jucat ex-alb-violetul Gorobsov. De asemenea, o zi mai târziu, în Dinamo – Rapid 1-0 a fost titular la alb-roşii Deian Sorescu iar pe banca giuleştenilor a debutat Dan Alexa. Tot sâmbătă, în CFR Cluj – Hermannstadt 2-1, la sibieni a evoluat Andrei Sîntean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.