Principalul suspect în cazul incendierii mașinii avocatului Carin Antonescu, reținut. Ce antecedente...

Principalul suspect în cazul incendierii mașinii avocatului Carin Antonescu, reținut. Ce antecedente are

0
DISTRIBUIȚI
Vasile Farcău suprins de o cameră de supraveghere la scurt timp după ce BMW-ul a luat foc

Un bărbat a fost reținut, în această seară de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, fiind principalul suspect în cazul incendierii mașinii avocatului Carin Antonescu. 

Vă reamintim că BMW-ul seria 7 care aparține celebrului avocat a luat foc în după amiază zilei de 25 mai, când era parcată pe strada pietonală de lângă Palatul Dicasterial, care găzduiește sediul instanțelor și parchetelor.


Intervenția jandarmilor care asigură paza palatului a făcut ca mașina să nu ardă în totalitate. În primă fază a fost vehiculată ipoteza unui scurtcircuit la sistemul de alarmă al mașinii, însă pompierii au constatat că focul a fost pus intenționat după ce a fost descoperit un recipient sub BMW, când a fost ridicat să fie dus la service.

Poliția a început o anchetă și a reușit să-l identifice pe principalul suspect în baza unei înregistrări video, fiind surprins când părăsea zona pe o bicicletă.

Vasile Farcău, acum în vârstă de 64 de ani, a provocat panică în centrul Timișoarei acum 14 ani, în iunie 2006, când și-a legat trei recipiente cu benzină și a amenințat că își dă foc. La acea vreme, IPJ Timiș transmitea că Vasile Farcău se afla în evidența Spitalului de Neuropsihiatrie Timișoara, prezentând tulburări psihotice. Suspectul a fost ridicat, astăzi, de pe stradă de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale și dus la audieri, dar a negat acuzațiile. L-au trădat hainele și încălțămintea identice cu cele de pe imagini. În urma audierilor, procurorul a decis reținerea acestuia pentru 24 de ore pentru distrugere prin incendiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.