Noi alerte cod roșu de inundații în Caraș-Severin și Timiș. Vezi ce...

Noi alerte cod roșu de inundații în Caraș-Severin și Timiș. Vezi ce zone sunt vizate

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis două avertizări cod roșu de inundații care vizează zone din Banat.

Astfel, „ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele 24 ore și a propagării viiturilor extreme formate în bazinul hidrografic (afluent al râului Timiș), se extinde AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ COD ROȘU pentru râul Timiș – bazin amonte S.H.


Lugoj, județele Timiș și Caraș-Severin”. Această alertă este valabilă până mâine dimineață la ora 9.00.

De asemenea, „ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar Duboz, județul Caraș-Severin. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”. Această alertă este valabilă până la miezul nopții.

Vestul țării a fost deja afectat de inundații, apele dând bătăi de cap locuitorilor din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Sursa foto: ISU Caraș-Severin

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.