Octavian Benga a semnat un nou contract cu ASU Politehnica: „Să ne...

Octavian Benga a semnat un nou contract cu ASU Politehnica: „Să ne arătăm ataşamentul şi în momentele mai dificile”. Ce spune despre plecări şi bugetul micşorat

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica va suferi câteva pierderi notabile din lotul avut pentru ediţia 2019-20, dar şi-a asigurat serviciile „principalului” Octavian Benga pe încă două sezoane. Deşi bugetul clubului va fi chiar mai mic pentru viitorul campionat din cauza pandemiei, tânărul tehnician spune că a ales şi cu inima.

Clubul alb-violet a făcut azi anunţul prelungirii înţelegerii cu Tavi Benga, tehnician care a avut un start de mandat pozitiv cu „Băieţii în ghete” la preluarea băncii în toamna trecută. „Mi-am dorit normal să rămân la Poli, sunt acasă în Timişoara, iubesc Poli, iubesc Timişoara. Şi cei din conducere şi-au dorit să rămân, mi-au spus-o toţi membrii care se ocupă de destinele echipei, mă refer la domnul rector şi la ceilalţi din partea Druckeriei, sponsorii noştri, care dau bani la echipă. Desigur, situaţia nu este roz, mi-aş dori şi eu poate un buget mai mare. Dar acum s-a înţeles că trecem printr-o situaţie dificilă şi nu trebuie să renunţăm la greu. Să ne arătăm ataşamentul şi în momentele mai dificile. Din punctul acesta de vedere toată lumea face eforturi, nu mari, foarte mari, de la domnul rector, investitori, la suporteri, jucători, mergem înainte…”, ne-a spus Octavian Benga.

Antrenorul în vârstă de 40 de ani a vorbit şi despre despărţirile deja sigure. „S-au confirmat plecările acelor jucători… era şi normal să apară despărţiri, deoarece bugetul echipei va fi mai mic ca în sezonul precedent. Săulescu şi-a dorit să plece pentru că îşi doreşte să fie mai aproape de casă. Nu ţinem pe nimeni cu forţa, cine îşi doreşte să joace la Timişoara trebuie să fie împăcat sufleteşte…”, a explicat Benga despărţirea timpurie de mijlocaşul Dragoş Săulescu.

În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Cherecheş, tehnicianul a admis că acesta e o pierdere importantă, iar clubul nu a putut să satisfacă pretenţiile jucătorului reprezentat de Bogdan Apostu. „Conducerea clubului nu a ajuns la o înţelegere, mă refer la zona materială. Nu a avut suma cerută de el şi de impresar.


E şi firesc, până la urmă Cherecheş e un băiat cu caracter frumos şi şi-a făcut datoria faţă de ASU Politehnica Timişoara şi îi urez succes la următoarea echipei. Mi-aş fi dorit să rămână, dar în viaţă sunt unele momente când poate alte lucruri sunt mai importante”, a mai spus Benga.

Despre Radu Motreanu, aflat şi el la final de contract şi cu dorinţa de a pleca după ce nu a evoluat deloc în ultimul an, antrenorul a spus că „e un jucător care-mi place, îl apreciez. Chiar cu mine a început fotbalul la Poli Timişoara, la 8 ani, este un jucători pe care-l cunosc foarte bine. Dar este o problemă care nu depinde de mine. De când am venit la echipă postul de fundaş dreapta e post de junior. Şi Motreanu de aceea nu a jucat, nu că nu are valoare. Pur şi simplu a fost blocat din alte motive…”.

Tavi Benga a vorbit şi despre dorinţa de a transfera în condiţiile date un nou fundaş stânga, dar nu a confirmat că principalul vizat e Carol Taub (U Cluj): „Căutăm un fundaş stânga, nu neapărat Taub, cel puţin de valoarea lui Cherecheş şi salariul pe care ni-l permitem, adică pragul salarial. E destul de dificil, dar sperăm să-l găsim”.

Nu are obiectiv obligatoriu promovarea

Dată fiind situaţia financiară, la fel ca Ripensia, nici ASU Poli nu-şi poate propune clar o ambiţie superioară salvării de la retrogradare, cel puţin momentan. „Deocamdată, având în vedere că a scăzut bugetul şi bugetul de anul trecut a fost, dacă nu cel mai mic, atunci penultimul, scăzând nu cred că putem avea momentan obiective mai mari. Pe parcurs, dacă lucrurile se schimbă şi vedem cum decurge viaţa economică, eu ştiu, a oamenilor din jurul echipei, …dar cu o micşorare de buget nu poţi să ai obiective foarte îndrăzneţe”, a subliniat Octavian Benga.

„Băieţii în ghete” au revenit, altfel, optimişti, la pregătirea pe grupe mici demarată de la începutul săptămânii trecute, deci după aproape trei luni de pauză. „Am reluat pregătirea, pentru că acum două-trei săptămâni domnul ministru Stroe a permis reluarea în grupuri mici, cu distanţare, am respectat exact protocolul, am început să ne antrenăm în grupuri de câte trei, cu schimbatul acasă, fără duş (n.r. la teren), luându-se temperatura la intrarea în bază. E dificil să ne pregătim aşa, fără contact, dar totuşi a fost benefic că i-am scos pe jucători dintr-o stare aşa, latentă. Chiar s-au bucurat că au revenit pe teren şi au început să se mişte”, a conchis Benga.

Antrenorul originar din Reşiţa a considerat vechiul protocol demn de Bundesliga şi astfel Politehnica nu ar fi putut să-l urmeze, mai ales că baza sportivă era închisă de Ministerul Educaţiei. ASU Poli e şi printre echipele care au propus chiar o reformă la nivelul Ligii 2, revenirea la două serii. „Ar fi un număr mare de etape cu 23 de echipe, conducerea a optat din acest motiv la două serii, pentru ca clubul să aibă o siguranţă materială…”, a adăugat Benga.

Alb-violeţii se pregătesc prin urmare în regimul actual, în grupuri mici de câte trei plus un membru al staff-ului, până pe 20 iunie, urmează o scurtă vacanţă şi apoi reunirea pe 1 iulie pentru viitoarea stagiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.