Voichiţa Lăzureanu, la PRESSALERT LIVE, despre cum şi-a însuşit Robu performanţele de...

Voichiţa Lăzureanu, la PRESSALERT LIVE, despre cum şi-a însuşit Robu performanţele de la „Victor Babeş”: „Nu cred că a fost cinstit”. Ce a spus despre restanţele Primăriei către spital

1
DISTRIBUIȚI

Invitată la PRESSALERT LIVE, Voichiţa Lăzureanu, fostul manager al Spitalului „Victor Babeş”, a vorbit despre greutăţile prin care a trecut unitatea medicală de la Pădurea Verde în anii trecuţi. Spitalul foarte lăudat pentru rezultatele avute încă de la începutul „crizei Covid” a fost subfinanţată cu milioane de lei chiar de către Primăria Timişoara. Fapt relevat şi de un control al Curţii de Conturi.

„În 2016 noi am plecat de la o subfinanţare foarte importantă de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care s-a resimţit extraordinar în ceea ce însemna achiziţii de echipamente, medicamente, materiale, tot ce înseamnă funcţionarea spitalului. Atunci am căutat înţelegere la Primărie, pentru că Legea sănătăţii, 95, are un articol în care se spune că Municipalitatea sau respectiv Consiliul Local sau Judeţean, administraţia, poate să sprijine spitalul. Acest -poate- nu a fost interpretat de Primăria Timişoara ca fiind un: ar fi bine să sprijine atunci când există subfinanţare, Primăria a aruncat înapoi către CNAS – nu finanţaţi destul, nu e treaba primăriei să vină să sprijine cu finanţare -. Atunci ne-am dus la Bucureşti la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi doar după circ, într-adevăr, circ mediatic, am reuşit să obţinem 20% creştere în finanţare pe CNAS. Pe de altă parte, Primăria a început ulterior să-şi asume parte din costurile de reamanajare şi investiţie în aparatură pentru spital. Deşi fondurile alocate prin Consiliul Local păreau a fi suficiente, lucrările nu au putut să se desfăşoare conform planurilor pentru că Primăria nu a fost capabilă să finanţeze acele lucrări. Atunci fiecare dintre constructori a stopat şi a blocat lucrările pe perioada pe care Primăria nu a reuşit să plătească aceste lucrări şi atunci s-au adunat aceste plăţi restante, ulterior arierate, şi către ceea ce înseamnă reamanajarea spitalului.


Pentru că ştiţi cum a fost în urmă cu cinci-şase ani şi în ceea ce priveşte aparatura, investiţiile în dotare… Aşa că dacă pe hârtie totul urma să fie foarte frumos, şi fondurile către -Victor Babeş- erau foarte mari, lucrările şi investiţiile s-au făcut bucăţică cu bucăţică, cu foarte multe momente de stagnări din acest moment şi s-au văzut în acel raport al Curţii de Conturi. Şi atunci e foarte greu să faci nişte previziuni, să spui că vei amenaja saloanele, vei avea paturi noi, saltele noi, să creez confortul, în primul rând, al pacientului”, a declarat Voichiţa Lăzureanu la PRESSALERT LIVE.

Fostul manager al Spitalul Victor Babeş a comentat şi adevărata campanie de imagine făcută de actualul edil-şef al Timişoarei pe seama muncii făcute de medicii şi personalul medical de la Pădurea Verde, ale căror eforturi au fost apreciate la nivel naţional. „…Dânsul şi-a atribuit toate meritele. Eu cred că toţi cetăţenii au simţit ceea ce simţeam şi noi, cumva, comunicarea a venit întotdeauna de la dânsul şi nu de la cei care erau acolo în linia întâi. Să lăsăm modestia deoparte un pic şi să înţeleagă că întreg personalul medical a fost în linia întâi!… Din punct de vedere al comunicării, pe care dânsul şi-a asumat-o, ca totum factum al spitalului, nu cred că a fost bine şi nu cred că a fost cinstit. Teoretic doar celula de criză naţională era cea în măsură să comunice. Aşa cum ni s-a transmis, toate cifrele vin către celulă şi vin către structura judeţeană, ulterior naţională, tot aşa dânsul trebuia să păstreze aceste bune norme de comunicare”, a subliniat Voichiţa Lăzureanu.

Schimbată din funcţie cu liberalul Cristian Oancea după expirarea mandatului de director la „Victor Babeş”, acum candidata la Primăria Timişoara din partea PSD a comentat şi decizia recentă a acestei unităţi medicale de a plăti pentru o imagine îmbunătăţită, în condiţiile în care în perioada pandemiei foarte multe persoane au făcut donaţii în bani spitalului: „Din punctul meu de vedere întreaga mass-media a avut o deschidere extraordinară către noi, ne-au mediatizat în tot ceea ce am făcut, ne-au prezentat ca nişte oameni de valoare, medici, personal medical, şi aşa mai departe… Nu ştiu dacă acum era momentul neapărat pentru plata cuiva care să ne mediatizeze şi să scoată în evidenţă lucrurile bune pe care le-am făcut şi să aducă în atenţia timişorenilor şi nu numai, Spitalul Victor Babeş, care a fost făcut cunoscut şi la nivel local şi la nivel naţional foarte mult în ultimul timp”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.