Cetățean sârb, reținut pentru trafic de migranți, în apropiere de Timișoara FOTO

Cetățean sârb, reținut pentru trafic de migranți, în apropiere de Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră au oprit în zona localității Giarmata, la câțiva kilometri de Timișoara, o autoutilitară care se pregătea să intre pe autostrada A1. Duba condusă de un cetățean sârb transporta 17 centățeni străini care intraseră ilegal din Serbia și se pregăteau să plece spre vestul Europei.

„În data de 31.08.2020, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noștri au oprit la ieşirea din localitatea Giarmata, spre autostrada A1, o autoutilitară marca VW Transporter, condusă de un cetăţean sârb, în vârstă de 42 ani, în care se aflau 17 cetăţeni străini. Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, 11 bărbaţi, trei femeie şi trei minori, dar şi şoferul microbuzului, au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timișoara pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni sirieni, minorii cu vârste cuprinse între un an și şase ani iar adulţii între 20 şi 48 de ani. Şoferul autoutilitarei a declarat că urma să primească suma de 100 de euro de la fiecare, după ce îi lăsa în apropierea frontierei cu Ungaria, destinaţia finală a migranţilor fiind ţări din vestul Europei”, a transmis Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei 17 cetățeni sirieni. De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, acesta fiind reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cu copilul de 2 ani, pe câmp

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Teremia Mică, un grup format din patru persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.


În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt din Palestina şi Siria, doi bărbaţi, o femeie şi un minor, adulții având vârste cuprinse între 25 și 28 de ani, iar minorul 2 ani. Întrucât femeia este însărcinată şi a acuzat o stare de rău, aceasta a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent starea ei de sănătate fiind stabilă.

Cei în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.