A fost furată o colecție de timbre și caligrafii evaluată la 435...

A fost furată o colecție de timbre și caligrafii evaluată la 435 de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI
Unul dintre timbrele din colecția furată, vândut la licitație, în 2018, pentru 1,7 milioane de euro

Hoțul a reușit să fure în plină zi o colecție de timbre și de caligrafie estimată la 435 milioane de euro, în Hong Kong, relatează AFP.

Hoțul (sau hoții, polițiștii nu exclud varianta cu doi suspecți) a reușit să pătrundă în apartamentul colecționarului chinez Fu Chunxiao, într-un bloc de 16 etaje din cartierul Kowloon, de unde a ieșit după două ore cu prețioasa pradă, a precizat o sursă din poliție.

South China Morning Post a relatat că valoarea colecției este estimată la patru miliarde de dolari Hong Kong (aproximativ 435 milioane euro).


Din colecție face parte o caligrafie realizată de Mao Zedong și cinci timbre vechi foarte prețioase.

Membru al Societății de filatelie din Hong Kong, Fu se afla în China continentală, unde locuiește de obicei, în momentul jafului comis în 10 septembrie, potrivit sursei citate.

Bunurile de valoare se aflau într-un sertar încuiat din apartamentul a cărui ușă era securizată cu un grliaj metalic, într-o clădire cu portar. Autoritățile au aflat despre valoarea lucrurilor furate doar când fiica colecționarului a venit în oraș pentru a sprijini ancheta cu informațiile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.