Se apropie o nouă ediție a Festivalului Eufonia, la Timișoara. Vezi programul...

Se apropie o nouă ediție a Festivalului Eufonia, la Timișoara. Vezi programul evenimentelor

0
DISTRIBUIȚI

Eufonia Festival, ajuns la cea de-a treia ediție, invită publicul meloman din Timișoara dar și orașe învecinate precum Arad, Lipova sau Caransebeș să ia parte la peste 20 de evenimente care includ recitaluri, concerte educaționale, masterclass-uri pentru tineri muzicieni, conferințe, workshop-uri și prelegeri despre meloterapie pentru cei care se ocupă de copii cu nevoi speciale, care vor avea loc între 13 și 27 septembrie.

Festivalul aduce pe scenă artiști de renume internațional precum Rebecca Chan (vioară), Alexandru Bota (violă), Valentin Răduțiu (violoncel), Marko Zupan (flaut), Barbara Stegemann (oboi), Tomaz Mocilnik (clarinet), Andrej Zust (corn), Per Rundberg (pian), care vor susține concerte în aer liber și vor oferi publicului recitraluri în curtea interioară a unei clădiri istorice, ediția din acest an desfășurându-se în contextul în care manifestările culturale au un public redus, din cauza reglementărilor impuse de pandemia de coronavirus.


Seria de masterclass-uri dedicate tinerilor muzicieni aduce la Timișoara 42 de tineri instrumentiști care vor urma cursuri de măiestrie  interpretativă coordonate de artiștii invitați și vor avea posibilitatea de a cânta în concertele din cadrul festivalului, alături de mentorii lor. Nu vor lipsi nici concertele educaționale dedicate copiilor din clasele primare și gimnaziale, pentru a pune în lumină importanța educației muzicale de la o vârstă cât mai fragedă. Conferința „Elemente de muzicoterapie pentru facilitarea conumicării cu copii și adolescenți” va avea loc în 14 septembrie, de la ora 18.00, și va fi completată de un workshop cu tema „Metode de muzicoterapie în pesihopedagogia specială”, Eufonia fiind primul festival care a inclus în programul său astfel de evenimente.

Primele concerte din cadrul acestei ediții au fost lansate online, pe pagina de facebook a festivalului, iar cei interesați pot achiziționa bilete pentru patru evenimente inedite: „Pe aripile muzicii”, „Nocturne” și două concerte „À la Roumanie”.

Festivalul este susținut de asociația „Tribul Artistic”, sub direcția artistică a violonistului Vlad Popescu, din dorința de a contribui la educația culturală a Banatului și la includerea muzicii clasice de cameră în circuitul cultural regional. Principalul susținător al activităților socio-educaționale în secțiunea dedicată meloterapiei este Centrul Cultural German Timișoara, prin intermediul căruia Eufonia Festival oferă patru burse pentru specialiști, care acoperă taxa de participare la workshop și la conferința de meloterapie, pe baza solicitărilor primite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.