A devenit operațională aplicația Corona-Forms, realizată de Ministerul Sănătății și STS. Ce...

A devenit operațională aplicația Corona-Forms, realizată de Ministerul Sănătății și STS. Ce rol va avea

1
DISTRIBUIȚI

Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență convocată, sâmbătă, de către prefectul Liliana Oneț. Astfel, CJUS a decis că rămân în vigoare prevederile stabilite anterior până la încetarea stării de alertă, cu o excepție, în sensul că intervalul orar pentru desfășurarea activității operatorilor economici care prestează activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor este 6,00 – 23,00. Trebuie menționat că în localitățile în care rata de infectare este peste 3/1.000 de locuitori acești operatori economici au activitatea suspendată.

La următorul punct de pe ordinea de zi s-a făcut o prezentare a situației epidemiologice la nivelul județului Timiș. A reieșit faptul că, județul Timiș testează foarte mult, dovadă fiind faptul că, în cursul zilei de ieri, s-au făcut 7,15% din testele naționale.

De asemenea a fost prezentat faptul că a devenit operațională aplicația Corona-Forms, realizată de Ministerul Sănătății și Serviciul de Telecomunicații Speciale.


Aceasta permite o monitorizare a cazurilor COVID-19, pe baza informațiilor introduse în aplicație pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2. În baza acestei aplicații, în momentul în care rezultatul testului vine de la un laborator el ajunge în același timp atât la pacient, în mesaj sau în format electronic pe mail, cât și la DSP, la medicul de familie și la Casele de asigurări de sănătate.

La solicitarea Ministerului Sănătății, pe platforma Corona-Forms, vor fi prezentate într-o interfață grafică internă de tip hartă adresele declarate în timpul anchetei epidemiologice de către persoanele care au rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2.

Totodată s-a discutat despre stadiul punerii în funcțiune a unității mobile de terapie intensivă cu 12 paturi care a fost amplasată la Spitalul Municipal din Timișoara. Acesta va deveni operațională în cel mai scurt timp.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.