La Feminin – poveștile de succes ale unor femei active

La Feminin – poveștile de succes ale unor femei active

0
DISTRIBUIȚI

„La feminin” este un proiect de educație prin cultură, în mai multe capitole, implementat de Asociația Noi Re-Creăm din Timișoara.

„În primăvara anului 2019 a avut loc primul capitol dintr-o poveste pe care vrem să o prezentăm timișorenilor în fiecare an, și anume: o expoziție multimedia interactivă, unde au fost prezentate poveștile de succes ale unor femei active în domeniul cultural. Expoziția a fost o incursiune în parcursul profesional al unor femei care au făcut carieră depășind obstacole și reinventându-se cu fiecare ocazie. În cadrul expoziției, timișorenii au făcut cunoștință cu 12 femei active în cultură din Timișoara, Iași și București“, au transmis organizatorii acestui eveniment.

În 2020, al doilea capitol al proiectului, intitulat „Timișoara LA FEMININ: șoapte-voci-strigăte” este implementat alături de Asociația SPICC din Timișoara și se concentrează pe valorificarea poveștilor de viață ale femeilor obișnuite. În cadrul acestui capitol au fost realizate interviuri cu 10 femei din Timișoara, accentul fiind pus pe relația cu orașul și cu alți timișoreni, narator devenind femeia care a reușit, femeia care se confruntă cu provocări și dificultăți în viața de zi cu zi, femeia care a depășit anumite obstacole (de exemplu femeia care și-a crescut copiii singură, fiind și tată și mamă în același timp).


O parte dintre întrebări sunt dedicate înțelegerii experiențelor de viață ale femeilor, în perioada pandemiei (cât de solicitant e rolul de mamă și angajat, desfășurând activitatea de acasă, cum se modifică dinamica vieții de familie, etc.). Experiențele cheie din viața femeilor vor fi prezentate în cadrul unei instalații în spațiul public și a unui traseu urban ale cărui obiective vor fi reprezentate de locațiile acestor experiențe (finalul lunii noiembrie 2020).

Capitolul al II-lea din cadrul proiectului La Feminin (2020) are scopul de a promova în rândul localnicilor înțelegere, compasiune şi toleranță faţă de aspectele vieții femeilor din Timişoara. De asemenea, prin acest demers ne dorim să creștem conștientizarea timișorenilor cu privire la condiția femeii în perioada contemporană, să promovăm un concept nou de produs cultural- galeria digitală și să prezentăm publicului temele proiectului prin metode inovative de comunicare: podcast-uri, înregistrări audio difuzate în spațiul online și expoziții de tip multimedia. Primele cinci materiale video și audio sunt disponibile pe www.lafeminin.org.

„Continuitatea proiectului reprezintă un aspect foarte important pentru noi, iar până în anul în care Timișoara va deține titlul de capitală europeană a culturii, La Feminin va crește progresiv, culminând în anul capitalei, când Timișoara și regiunea vor deveni un pol al educației pentru egalitatea de gen“, spun organizatorii.

Proiectul La Feminin (2020) este co-finațat de Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultura a Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.