Războiul verișorilor din Timiș pentru un loc în Camera Deputaților. De ce...

Războiul verișorilor din Timiș pentru un loc în Camera Deputaților. De ce îl susține Titus Corlățean pe Adrian Cionca

0
DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Titus Corlățean a vorbit, aseară, la emisiunea Pressalert LIVE despre reformarea PSD și despre penalii din alte partide.

„Nu am spus niciodată că acest partid a fost perfect, a avut părțile lui bune, a avut greșelile sale, a avut niște lucruri care nu au fost în regulă, apropo de tentații de abuzuri de putere și pentru asta am plătit, unii direct și personal sau politic, în anumite momente. Eu aș dori să fie aplicată aceeași unitate de măsură pentru toți pentru că până una alta, dacă vorbim de „fără penali”, sunt membru al Senatului și membru al Biroului Permanent al Senatului, însă pe lista PNL se află șapte persoane cu condamnări penale definitive, în primă instanță sau sub anchetă penală avansată, nu veți vedea la PSD, a apărut un caz după ce s-au făcut listele și persoana a făcut pasul în afara partidului. Iar la USR e această situație cu domnul Dan Barna, căruia i s-a arătat pisica de către sistemul democratic din România în campania prezidențială, domnia sa s-a cumințit, marele arhitect al democrației românești a făcut pasul definitiv, a câștigat al doilea mandat. Acum domnul Barna cu USR încearcă să dea lovitura la alegeri și chiar domnul Barna spune: voi fi probabil chemat la DNA”, a afirmat Corlățean.

Întrebat de ce îl susține pe Adrian Cionca pentru un loc în Parlamentul României, fostul ministru de Externe a răspuns: „Este un efort corect împrospătare, de schimbare a unor mentalități, a unor echipe în PSD și un efort care ține cont de lucrurile care se întâmplă în societatea românească. Aici, în Timiș, nu este un exercițiu politic simplu pentru PSD în contextul actual, cu creșterea USR-ului. Nu ofensez oamenii pentru modul în care votează, așa cum am auzit din păcate din partea unor faimoși fii de mari actori, care și-au permis să jignească oameni, respect votul pentru alegerea noului primar al Timișoarei, nu sunt de acord cu concepțiile, unele dintre ele. În schimb, noi avem o datorie, de a veni cu oameni tineri. Adrian Cionca este un om pe care eu îl apreciez de foarte mulți ani, un om care la 18 ani, în timp ce alții se bucurau de frumusețea tinereții, s-a apucat de muncă.


Este un om de succes, care are studii juridice importante. La 31 de ani să decizi să faci pasul în politică și să ai și niște concepții creștine, eu spun că este un profil foarte interesant și este binevenit în echipa PSD. Eu, cu modestele mele puteri, pe care le am în acest județ, discutând cu colegii, cu electoratul, cu primari, cu consilieri, cu echipele, să încercăm să ajut și eu cât se poate echipa noastră, a PSD-ului din Timiș, inclusiv un astfel de candidat tânăr, care poate să ofere foarte multe în Parlamentul României, în interesul celor din Timișoara și din Timiș.

La rândul său, Adrian Cionca, aspirant la postul de deputat, a fost întrebat de moderatorul emisiunii ce l-a șocat cel mai mult în județ, pe care l-a bătut în lung și lat în această campanie electorală.

„M-a șocat gradul de sărăcie al oamenilor, am rămas surprins zilnic bătând județul, mi-am dat seama că eu călătorind între Timișoara și Dumbrăvița și Timișoara și București, parcă trăiam într-o bulă, însă realitatea românească este dureroasă de multe ori. Oameni care au casele gata să pice, oameni care muncesc în grădină și pentru că pensia lor este sub un nivel al decenței trebuie să meargă să-și vândă roadele și nu au unde și m-a întristat ceea ce am văzut în multe sate și comune ale județului nostru în condițiile în care Timișul este un județ cu o situație financiară foarte bună”, a răspuns social-democratul Adrian Cionca.

Printre contracandidații săi se numără nimeni altul decât verișorul său, Cosmin Cionca, acesta candidând tot la Camera Deputaților, însă din partea PMP. Întrebat de moderator cum își fac campanie în interiorul familiei și dacă au avut o dezbatere internă, Adrian Cionca a răspuns că nu a avut dezbatere electorală internă și nici nu va avea.

„Fiecare dintre noi avem specificul nostru și operăm într-un anumit domeniu ca și business, însă cred că probabil luat de valul bucureștean, promițându-i verișorului meu că PMP va face un scor cu două cifre, verișorul meu s-a aliat cu cel care întotdeauna a pierdut când a candidat, chiar rușinos a pierdut, și îl aștept pe verișorul meu după 6 decembrie să mi se alăture mie și echipei mele ca împreună familia Cionca să facă o treabă bună în Parlament”, a susținut Adrian Cionca.

Titus Corlățean a susținut că există o mare diferență între cei doi verișori ”am apreciat că Adrian Cionca, membru PSD, nu doar afirmă, ci în competiția electorală a arătat ce însemnă să fii un creștin adevărat, să îți păstrezi eleganța, să nu ofensezi, să nu jignești, ceea ce nu este cazul celuilalt care a dus ce pretinde că este credință într-o zonă de mocirlă. Ca să fiu foarte direct, mă adresez celor care se pretind a fi creștini – să facă diferența care se impune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.