Titus Corlățean, despre ”PSD, ciuma roșie”: ”Intelectualii ăia de dreapta sunt fericiți...

Titus Corlățean, despre ”PSD, ciuma roșie”: ”Intelectualii ăia de dreapta sunt fericiți cu un partid de dreapta care folosește elemente lansate de Goebbels și folosite de Hitler programatic?”

6
DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Titus Corlățean, a vorbit joi seara, la emisiunea Pressalert LIVE, despre sintagma „ciuma roșie”, folosită mai ales de către liberali la adresa PSD, chiar și de către președintele Klaus Iohannis. Vicepreședintele Senatului României a explicat că aceștia nu cunosc istorie întrucât termenul de „ciumă roșie” a fost lansat de Joseph Goebbels, șeful propagandei naziste a lui Adolf Hitler.

„Domnia sa a avut și un discurs pe care i l-a pregătit în 1935 lui Adolf Hitler, a fost cel care a scris un articol despre Spania și terminologia de ciumă roșie a fost folosită atunci de regimul nazist cu foarte multă putere pe lângă ceea ce însemna soluția zero cu evreii. Marșul SS, care în traducere românească spune marșul SS în țara inamicului, la minutul 1 și 46 de secunde folosește acest termen de ciumă roșie, care trebuie zdrobită. Unul din ideologii economiei naziste, Reinhart, a folosit programatic această chestiune”, a precizat senatorul PSD.

Titus Corlățean a cerut să i se explice cum într-o țară europeană, membră a UE și NATO, astăzi, la nivel politic înalt, lideri importanți ai partidului de guvernământ de dreapta preiau elemente ale ideologiei naziste în România.

„Mai sunt și unii intelectuali care săreau frumos într-un picior în Piața Victoriei și strigau cu ciuma roșie.


Scuzați-mă, această societate este bolnavă. Țara aceasta a incriminat în penal și discursul bazat pe ură și discriminare, și incitarea la ură și la violență și folosirea ideologiei sau elementelor fasciste, naziste, și procurorul general al României stă obedient… Am cerut public instituțiilor statului început cu procurorul general, continuând cu CNCD, instituțiilor și asociațiilor evreiești din România, am cerut Institutului „Elie Wiesel”, am cerut ambasadelor și începând de mâine mă voi pune pe scris, inclusiv în organizații europene din care eu fac parte, Consiliul Europei, Comisia pentru Drepturile Omului, Comisia de Monitorizare și, între altele, Comisia Europeană pentru Prevenirea Rasismului și a Intoleranței, care se ocupă și de antisemitism și de chestiuni de reapariție a unor tentanții fasciste și neo-naziste în Europa”, a declarat senatorul PSD.

Fostul ministru de Externe a ținut să precizeze că tema e foarte serioasă.

„Dacă un partid de dreapta, din România, PNL, aflat la guvernare, folosește teme naziste în timp ce alții vin cu chestiunile lor, cu viziunile lor constructive neo-marxiste, o spun la Timișoara, aici unde au murit oamenii care ne-au dat nouă posibilitatea să fim liberi, imperfecți cum suntem noi, ce să înțelegem, că 31 de ani s-au scurs tot atacând? Noi am ajuns să apărăm niște valori și identități creștine și toți ceilalți tac? Pun această întrebare la Timișoara. Intelectualii ăia de dreapta sunt fericiți cu un partid de dreapta care folosește elemente lansate de Goebbels și folosite de Hitler programatic? Scuzați-mă, înseamnă că societatea acesta e foarte bolnavă și ar trebui să ne trezim că dacă mergem pe derapajele astea doar că nu ne plac unii este greșit și nu vom putea să ridicăm țara asta din mocirla în care se află dacă începem să folosim arme pe care noi le-am condamnat ca umanitate”, a mai spus Titus Corlățean.

6 COMENTARII

  1. Din păcate puțini USR- iști au decența, experienta, profesionalismul sau inteligenta să înțeleagă măcar ce zice Corlățean(cu mari păcate și el dealtfel). Dar mai să fie în stare să-l combată. Bine ar fi, pentru România, să facă demersurile de care spune Corlățean.

  2. BA, bolnavule psdist neocomunist! Hitler era ultra nationalist, voi ce sunteti?! Sub masca <vai ce mult imi pasa de poporul (NU populatia) Romaniei. BA GUNOIULE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.