Cocaină trimisă prin colete din Spania în România. Doi bărbați, arestați

Cocaină trimisă prin colete din Spania în România. Doi bărbați, arestați

0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați au fost arestați preventiv, iar alți doi au fost plasați sub control judiciar, într-un dosar de trafic de droguri. Aceștia sunt acuzați că au constituit o rețea, prin care au adus în România, prin colete trimise din Spania, două kilograme de cocaină.

Potrivit DIICOT Brașov, în perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021, trei persoane au constituit un grup infracțional organizat, la care a aderat ulterior și o altă persoană, având ca scop activitatea de transport, import și distribuție de cocaină din Spania în România.

Procurorii susțin că drogurile erau procurate și expediate din Valencia de către o persoană sau interpuși ai acesteia, prin două societăți specializate în transportul internațional de colete.

Drogurile erau ascunse în ambalaje de detergent, introduse în cutii de carton împreună cu obiecte de vestimentație și alimente, fiind preluate de la sediile celor două agenții din orașul Ploiești.

Astfel, din septembrie anul trecut și până în prezent, inculpaţii au ridicat de la sediile firmelor de transport 8 colete conținând fiecare aproximativ 250 grame cocaină, cu grad ridicat de puritate.


Procurorii susțin că valoarea totală pe „piața neagră” a cantităţii de 2 kilograme de cocaină introdusă în țară de către membrii grupării este de 225.000 euro.

Polițiștii și procurorii au făcut în acest caz 10 percheziții domiciliare, la imobilele persoanelor în cauză, situate în Brașov. În urma perchezițiilor, a fost găsită şi ridicată suma de 14.940 de euro, 300 de lire sterline și 29.300 de lei, 2,5 grame de cocaină și 100 de grame de cannabis.

Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de alţi doi inculpaţi, procurorii au dispus măsura controlului judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.